FAQ - Ofte stillede spørgsmål

FAQ - ofte stillede spørgsmål

Sengeserier

ECO Comfort er den ”lille” svanemærkede serie fra Hoppekids. Sengene i serien kommer kun i én størrelse – 70x160cm. ECO Comfort serien er ikke modulær og kan derfor ikke bygges om til en anden seng.

 • Sengestolperne på ECO Comfort-senge måler 4x4cm
 • Sengesiderne på ECO Comfort-senge måler 8,7x2cm
 • Sengehest til ECO Comfort-senge måler 10x1,6cm
 • Max madrashøjde på ECO Comfort-senge iht. Sikkerhedsnorm: 9cm
 • ECO Comfort-senge fås i størrelsen 70x160 cm og 90x200 cm
 • Fås i hvid, natur og 6 andre farver
 • Se og læs mere om ECO Comfort her

ECO Dream er svanemærkede, enkle og populære sengemodeller og tilbehør samlet i en prisbevidst serie med et udvalg af ombygningsmuligheder. Størstedelen af sengene i ECO Dream-serien er modulære, men du kan også finde en håndfuld ikke-modulære senge. 

 • Sengestolperne på ECO Dream-senge måler 5,2x5,2cm
 • Sengesiderne på ECO Dream-senge måler 8,7x2,5cm
 • Sengehest til ECO Dream-senge måler 6,5x5,2cm
 • Max madrashøjde på ECO Dream-senge iht. Sikkerhedsnorm: 9cm
 • ECO Dream-senge fås i størrelserne 70x160cm, 70x190cm, 90x200cm
 • Enkelte modeller fås i 4 farver
 • Se og læs mere om ECO Dream her


ECO Luxury er en svanemærket sengeserie med højere kvalitet, endnu bedre sikkerhed, længere holdbarhed og et næsten uendeligt udvalg af modeller og tilbehør. Alle sengene i ECO Luxury serien er modulære. 

 • Sengestolperne på ECO Luxury-senge måler 6,5x6,5cm
 • Sengesiderne på ECO Luxury-senge måler: 9x2,5cm
 • Sengehest til ECO Luxury-senge måler: 9x2,5cm
 • Max madrashøjde på ECO Luxury-senge iht. Sikkerhedsnorm: 12cm
 • ECO Luxury-senge fås i størrelserne 70x160cm, 90x200cm, 120x200cm
 • Du kan vælge mellem lige & skrå stige til din ECO Luxury seng
 • Stiger til ECO Luxury senge har udfræsninger, som giver bedre fodfæste
 • Til ECO Luxury senge kan du vælge en udgave med fleksibel indlægsbund for øget liggekomfort
 • Der er livstidsgaranti på reklamationsfejl på alle ECO Luxury produkter
 • Se og læs mere om ECO Luxury her

En modulær – eller delbar - seng er en seng, der er bygget op i moduler. Alle de modulære senge tager udgangspunkt i en juniorseng. Herfra kan man tilføje et modul enten under juniorsengen eller over juniorsengen, der laver den om til en anden sengemodel. Ønsker du eks. En halvhøj seng, sættes et halvhøjt modul under juniorsengen & ønsker du eks. En husseng, sættes et hussengs-modul oven på juniorsengen. Ønsker i senere at gå tilbage til juniorsengen igen, fjernes modulet blot.

Livstidsgarantien er en ekstra garanti på alle produkter i sengeserien ECO Luxury og reolserien STOREY. Det er altså en garanti, som dækker ud over den almindelige reklamationsret på to år. Livstidsgarantien dækker over fabrikationsfejl. Garantien forudsætter at produktet har været samlet korrekt jf. Samlevejledningen og at skruer og lign. har været efterspændt jævnligt. Livstidsgarantien dækker ikke: fejl og mangler, som er opstået grundet forkert brug eller almindeligt slid på produktet, eller ændringer i træstruktur og overflader, herunder knastudtræk.

Du registrerer din livstidsgaranti på denne side. Det skal ske senest 3 måneder efter dit køb, & gyldigt købsbevis skal vedhæftes i elektronisk form (.pdf eller .jpg).

Sengeserierne IDA MARIE, BASIC og PREMIUM har fået nye navne, men sengene i serierne er stadig de samme. De nye serie navne er:

Senge

Ja - du kan selv vælge hvilken side, du vil placere din stige/rutsjebane/sengehest i. 

Max belastning på din seng, afhænger af sengeserien den hører til.

 • Er din seng fra ECO Comfort serien, er max belastning på 60kg
 • Er din seng fra ECO Dream serien, er max belastning på 100kg
 • Er din seng fra ECO Luxury serien, er max belastning på 100kg

Sengehesten, der passer til ECO Comfort junior- eller husseng, finder du her. Det er kun denne sengehest, der passer til ECO Comfort senge. Sengeheste er tilpasset tykkelsen på sengesiden i den tilhørende sengeserie, hvorfor sengeheste fra andre serier ikke passer til ECO Comfort senge.

Til din ECO Dream seng kan du få en 3/4 sengehest, som skrues fast i sengen & en aftagelig sengehest. Disse to sengeheste kan du bruge på juniorsenge, himmelsenge, hussenge og nederste køje på køjesenge.

Har du derimod en halvhøj seng, hvortil du ønsker at tilføje en rutsjebane, så skal du bruge denne sengehest, som passer mellem stigen og rutsjebanen.

Til din ECO Luxury seng fås en 3/4 sengehest, som skrues fast til sengen. Den kan bruges til juniorsenge, halvhøje senge, mellemhøje senge, højsenge og køjesenge.

Du kan også få en 1/2 sengehest, som kan skrues fast i siden af sengen eller placeres i midten af sengen. Den kan bruges til juniorsenge, halvhøje senge med rutsjebane og nederste køje på køjesenge.

Der findes også en aftagelig sengehest, som passer til ECO Luxury senge. Den kan bruges til juniorsenge og nederste køje af køjesenge.

Endeligt findes der en gennemgående sengehest, som bruges til at lukke en hel side af sengen af. Deler du en ECO Luxury køjeseng op i 2 enkelte juniorsenge, kan du bruge denne sengehest til at "lukke" bagsiden af den nederste køje, så den får et ryglæn.

Hoppekids tilbyder ekstra brede juniorsenge i størrelsen 120x200cm i vores ECO Luxury-serie. I størrelsen 120x200cm finder du både juniorsenge, høje senge og køjesenge. Find de brede juniorsenge under ECO Luxury.

Hvis der står, at en seng ikke er delbar, betyder det, at sengen ikke kan bygges om til en anden type seng.

En delbar seng er bygget op af moduler. Delbare senge kan altså (ved brug af moduler) bygges om til andre typer senge - eks. fra en juniorseng til en halvhøj seng.

Hos Hoppekids kan du få børnesenge i størrelserne 70x160cm, 70x190cm, 90x200cm & 120x200cm. Hvilken størrelse, der er tilgængelig, afhænger af sengeserien eller sengetypen.

 

Tilgængelige størrelser fordelt på sengeserier:

ECO Comfort: 70x160cm, (enkelte modeller i 90x200cm)

ECO Dream: 70x160cm, 70x190cm, 90x200cm

ECO Luxury: 70x160cm, 90x200cm, 120x200cm

DELUXE: 90x200cm

 

Tilgængelige størrelser fordelt på sengetyper:

Juniorsenge: 70x160cm, 70x190cm, 90x200cm, 120x200cm

Halvhøje senge: 70x160cm, 70x190cm, 90x200cm, 120x200cm

Halvhøje senge med rutsjebane: 70x160cm, 70x190cm, 90x200cm, 120x200cm

Mellemhøje senge: 70x160cm, 90x200cm, 120x200cm

Højsenge: 90x200cm

Køjesenge: 70x160cm, 70x190cm, 90x200cm, 120x200cm

Hussenge: 70x160cm, 90x200cm

Himmelsenge: 70x160cm, 90x200cm

Nej - det er ikke muligt at få rutsjebane til den mellemhøje seng. På grund af højden og sikkerhedskravene, der følger hertil, er det kun muligt at få rutsjebane til vores halvhøje senge.

Hvad kan jeg gøre ved en knirkende seng?

En knirkende seng kan være forstyrrende for både din og dit barns nattesøvn, hvis sengen knirker, når barnet vender sig, eller når du sniger dig ud af sengen efter putning. Som forældre kender du garanteret til perioder med underskud af søvn og alle de gener, som søvnunderskud medfører.

En god søvn er vigtig for både dig selv og dit barn, og der er forskellige handlinger, du kan tage, for at mindske eller fjerne lyden fra en knirkende seng. På denne side har vi samlet information og gode råd til hvad, du kan gøre ved en knirkende seng.

Hvorfor knirker min seng?

Hoppekids svanemærkede senge er lavet i massivt træ. Det gør, at vi kan producere naturlige og sunde møbler, der er gode for miljøet og indeklimaet. Træet, vi bruger, kommer fra FSC-certificeret skovbrug, som sikrer, at der ikke fældes mere træ, end der plantes igen.

Træ er et levende materiale, som påvirkes af ændringer i temperatur og luftfugtighed. Afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden i rummet, hvori sengen er placeret, kan sengen altså give sig en smule. Denne bevægelse kan bevirke, at sengen kan begynde at knirke.

Konkrete tips til at afhjælpe en knirkende seng

 1. Tjek og spænd alle skruer. Gå over alle skruer og tjek at de alle er brugt som beskrevet i samlevejledningen. Træ kan som nævnt give sig lidt ved påvirkning af luftfugtigheden, og det kan derfor være nødvendigt at spænde skruerne efter noget tid.
   
 2. Tjek sengens lamelbund. Lamellerne skal skrues fast til sengen, men uden at de rører sengerammen. Det gælder både sengesiderne og sengeenderne. Tjek derfor at der er luft mellem hver enkelt lamels ende og sengerammen.
   
 3. Placér filtdutter under lamellerne. Ved at placere filtdutter, de steder hvor træet støder op til hinanden, kan gnidningerne mellem træet – og derved den knirkende lyd – mindskes eller fjernes. De kan eks. placeres under lamellerne, så de derved holdes i spænd.

Det er vigtigt for sengens stabilitet, at lamellerne sidder godt fast – og er skruet godt fast. Sørg derfor altid for at der en smule luft mellem lamellerne og sengerammen. Det gør meget, at alle skruer er skruet ordentligt i, så sengen er fast og stabil.

Hvilken størrelse, der er tilgængelig, afhænger af sengeserien eller sengetypen.

 

Tilgængelige størrelser under 2 meter fordelt på sengeserier:

ECO Comfort: 70x160cm

ECO Dream: 70x160cm, 70x190cm

ECO Luxury: 70x160cm

 

Tilgængelige størrelser under 2 meter fordelt på sengetyper:

Juniorsenge: 70x160cm, 70x190cm

Halvhøje senge: 70x160cm, 70x190cm

Halvhøje senge med rutsjebane: 70x160cm, 70x190cm

Mellemhøje senge: 70x160cm

Køjesenge: 70x160cm, 70x190cm

Hussenge: 70x160cm

Himmelsenge: 70x160cm

Det er individuelt, hvornår ens barn er klar til at skifte til en juniorseng. Hvis barnet enten begynder at kravle ud af tremmesengen eller ikke længere kan være i den bør man overveje at skifte til en juniorseng. Mange børn vil være klar til en juniorseng, når de er omkring 2,5-3 år.

Hvis du ønsker at bygge videre på din ECO Dream juniorseng, kan du tilføje moduler. Hvilke moduler der passer til netop din ECO Dream juniorseng afhænger af størrelsen på sengen. Du kan se følgende moduler til de enkelte sengestørrelser her: 

Har du en ECO Dream juniorseng i 70x160:

Modul til halvhøj seng 

Modul til halvhøj seng med rutsjebane og sengehest

Modul til himmelseng

 

Har du en ECO Dream juniorseng i 70x190:

Modul til halvhøj seng

Modul til halvhøj seng med rutsjebane og sengehest

 

Har du en ECO Dream juniorseng i 90x200:

Modul til halvhøj seng

Modul til halvhøj seng med rutsjebane og sengehest

Modul til mellemhøj seng

Modul til højseng

Modul til køjeseng

Modul til himmelseng

Modul til husseng

Madrasser

Børn afgiver meget fugt gennem åndedræt og hud, når de sover. Gå derfor efter en madras i åndbart og svedtransporterende materiale og undgå madrasser med plastikbetræk.

Lider dit barn af støvmideallergi? Eller ønsker du blot en allergivenlig og bæredygtig madras til dit barn, så vælg en helsemadras, som er produceret med henblik på mindst mulig miljøbelastning gennem hele produktets levetid.

Til vores ECO Dream og ECO Comfort sengeserier anbefaler vi madrasser, der er 9 cm høje.

Til vores ECO Luxury og DELUXE sengeserier anbefaler vi madrasser, der er 12 cm høje.

Hos Hoppekids kan du få madrasser i forskelligt materiale og derved finde den madras, der passer til netop jeres seng.

Hørmadras

 • Vores hørmadras til babysenge og kravlegård har en kerne af skum og et toplag i hørfilt. Hør er 100% naturmateriale, som isolerer godt mod kulde og modvirker fordybninger i madrassen. Hør er enormt åndbart og hjælper med at beholde en god og behagelig temperatur hele natten.

Skummadras

 • Skummadrassen i konventionelt skum fra Hoppekids er en fin madras, der giver god støtte og en behagelig nattesøvn.

Koldskumsmadras

 • Koldskumsmadrasserne fra Hoppekids er moderne komfort madrasser. Koldskum er kendetegnet ved at have en lang levetid, bedre bæreevne og optimal liggekomfort gennem individuelle komfortzoner i madrassen. Madrassen har god åndbarhed og hjælper med at vedligeholde en behagelig temperatur hele natten.
  Koldskum er naturligt brandhæmmende og har lang levetid.

Svanemærket Waterlily® madras

 • Vores svanemærkede og allergivenlige ECO Dream og ECO Luxury madrasser er produceret i Waterlily® skum, som giver en blød overflade og et formfast indre. Det sikrer dit barn maksimal liggekomfort og en god nattesøvn.
 • Waterlily® skum er et højkvalitetsprodukt, der giver en affjedrende, blød og behagelig komfort, som er endnu bedre end koldskum. Strukturen gør, at luft let kan bevæge sig gennem materialet og sikre, at der ikke dannes varme of fugt på overfladen.
 • Waterlily er et mere miljøvenligt og holdbart materiale, der tager hensyn til sikkerhed, sundhed og miljømæssige aspekter gennem hele produktets levetid. Waterlily bevarer formen og giver derved vedvarende komfortmæssige egenskaber. Madraskernen er flammehæmmende uden brug af tilsætningsstoffer.

Hos Hoppekids har vi en bred vifte af madrasstørrelser, der passer til hver enkelt seng - hvad enten du leder efter madras til baby eller madras til juniorseng.

Madras til vugge:

Madras til kravlegård:

Madras til tremmeseng:

Madras til juniorseng:

Skummadras til juniorseng størrelser:

 • 160x9x70 cm
 • 160x12x70 cm
 • 190x9x70 cm
 • 190x9x90 cm
 • 200x9x90 cm
 • 200x12x90 cm

Koldskumsmadras til juniorseng størrelser:

 • 160x9x70 cm
 • 160x12x70 cm
 • 190x9x70 cm
 • 190x9x90 cm
 • 200x9x90 cm
 • 200x12x90 cm

Svanemærket ECO Dream madras til juniorseng størrelser:

 • 160x9x70 cm
 • 200x9x90 cm

Svanemærket ECO Luxury madras til juniorseng størrelser:

 • 160x12x70 cm
 • 200x12x90 cm
 • 200x12x120 cm

 1. Godt soveklima indebærer god udluftning - det gælder også for din madras. Sengetæpper og dyner forhindrer fugt i at fordampe fra madrassen. Vent derfor med at lægge sengetæpper og dyner ud over madrassen. Giv madrassen luft, så sveden kan fordampe.
 2. Rotér madrassen jævnligt for at forhindre at madrassen trykkes sammen der hvor den oftest bliver belastet. Rotér den gerne en gang i kvartalet - eks. hoved/fodende.
 3. Luft under madrassen sørger for, at madrassen holdes ventileret. En sengebund med lameller slipper luft til modsat faste underlag i træ eller masonitplader, der på sigt kan give fugtskader.
 4. Er din nye madras rullepakket, anbefales det at lade madrassen hvile i 48 timer inden den tages i brug.

Vi anbefaler, at man vasker bomuldsbetræk til vores skum-, koldskum- og hørmadrasser på 30 grader. Bør ikke stryges eller tørretumbles.

Betrækket til vores ECO Dream og ECO Luxury madrasser kan vaskes på 60 grader. Efter vask skal betrækket strækkes i våd tilstand. Betrækket må ikke stryges eller tørretumbles.

Du kan både få skummadrasser med og uden betræk. 

Du kan både få koldskumsmadrasser med og uden betræk.

Tilbehør

Hver enkel producent og seng har sine egne specifikationer og derfor kan lameller fra en anden producent ikke umildbart bruges.

Hoppekids senge er godkendt efter de gældende EN standarder og lamelbunden er en afgørende faktor i denne godkendelse. Sengen vil således ikke længere leve op til sikkerhedsstandarderne, hvis der bruges en anden lamelbund.

Kundeservice

Du kan finde samlevejledningen under det enkelte produkt. Du kan finde den på produktsiden under produktets specifikationer.

Du har som altid 2 års reklamationsret på produkterne hos den forhandler du har købt produktet af. 
Hoppekids tilbyder derudover suppleringsgaranti og livstidsgaranti på alt i ECO Luxury serien. 

Suppleringsgarantien sikre dig, at du har mulighed for at købe tilhørende moduler i 5 år efter dit køb af en ECO Luxury seng. 

Livstidsgarantien er en livslang garanti der dækker fabrikationsfejl.