Madrasser

Den perfekte madras er grundstenen for den gode søvn. Det er individuelt, hvilken type madras man foretrækker. Hos Hoppekids finder du en lang række madrastyper med forskellige kvalitetsrige egenskaber. Når du vælger madras til børn, kan du undersøge, hvilke madrasser er bedst og hvilken type, der passer bedst til dit barns behov.

Du kan læse mere om de forskellige madrasser under hver kategori eller mere længere nede.

Valg af madras til børnesengen

Når man står og skal indrette børneværelset, er der mange overvejelser – hvilken funktion skal værelset have - både soveværelse, legeværelse og lektieværelse? Man kommer hurtigt til at overveje hvilke farver og udsmykning på væggene vil skabe den gode stemning, og hvilke møbler passer barnets alder. Samtidigt har det betydning hvilken personlighed dit barn har og hvad er populært, sjovt og trygt?

Madrassen er måske derfor ikke den mest oplagte ting at forholde sig til – men mon ikke du lige skal få et par meget gode råd med på vejen, for valg af madras er lige så vigtigt, når du indretter børneværelset. Madrassen er nemlig med til at give dit barn en god nattesøvn, hvilket er essenstielt for et barn. For søvnen er der hvor barnet lader op til en ny dag og ikke mindst hjælper med deres udvikling. Så valget af madras er mindst ligeså vigtigt, som valget af seng er. 

Når du vælger en madras skal du overveje flere ting. Hvad skal madrassen været lavet af? hvad skal den kunne? Nedenunder kan du læse mere om hvad de forskellige madrastyper er lavet af og hvad deres egenskaber er. 

Gode råd til valg af madras til børnesengen

Når man skal vælge en madras til børn, kan det være en god idé at holde øje med følgende ting:

 • At det er en fast skum- eller latex madras, hvis barnet vejer under 50 kg. 
 • At madrassen er åndbar 
 • At madrassen har en lang holdbarhed - dette sikre at madrassen bevarer sin form i længere tid. 
 • At madrassen har et vaskbart betræk
 • At madrassen er allergivenlig - det kan være godt at vælge en allergivenlig madras, hvis I enten har / er disponible over for allergier. 

En anden ting du skal være opmærksom på, når du vælger en madras til børnesengen, er hvor tyk madrassen må være, da der kan være forskel på hvad man anbefaler til de forskellige sengemodeller. Dette er særligt vigtigt, når man vælger en høj seng, så afstanden mellem madras og sengekanten ikke bliver for lille.

For ECO Comfort og ECO Dream sengeserien fra Hoppekids anbefales det, at madrashøjden er max. 9 cm, da deres sengekanter er lavere end ECO Luxury sengene.
For ECO Luxury og DELUXE sengene anbefales det, at madrassen har en max. højde på 12 cm. 

madrasser til børn

Hvilken madras er bedst til børn?

Det anbefales, af sundhedsstyrelsen, at børns madrasser er relativ faste. For børn under 50 kg betyder det, at en fast skum madras vil  være et godt valg, da de ikke kan få fordelene fra en boxmadras, da de vejer for lidt. Men hvilken skummadras skal man så vælge? Hos Hoppekids kan du vælge imellem 4 forskellige skummadrasser, som har hver deres fordele. 

ECO madrasserne findes i to forskellige versioner: ECO Dream & ECO Luxury, som henholdsvis er 9cm og 12cm tykke. ECO-madrassernes fordele er, at de alle er allergivenlige og svanemærket så de lever op til strenge krav omkring miljøet, sundhed, kvalitet og sikkerhed. Derudover er Waterlily® skummet, som madrasserne er lavet af noget af det mest miljøvenlige madrasskum på markedet, det gælder både de råvarer, der anvendes, den måde det bortskaffes på, som du kan læse mere om her.

ECO-madrasserne kommer med et betræk, der er lavet af bløde bambusfibre på ydersiden, og med indkviltet thermould, som leder fugt og varme væk fra kroppen. Betrækket kan desuden vaskes ved 60°C.  

ECO madrasserne giver fantastisk støtte og holder deres facon samtidig med, at de føles bløde - hvilket gør dem endnu bedre end koldskumsmadrassen. Madrasserne er ligeledes lavet med enten horisontale eller vertikale luftkanaler, så man får en optimal luftgennemstrømning af temperature og fugtregulering. 

Koldskumsmadrassen er kendt for sin fasthed og høje komfort. Fordelene ved koldskum er, at det er naturligt brandhæmmende og har en længere levetid end almindeligt skum. Derudover er skummet Oeko-Tek certificeret, hvilket sikrer at madrassen er fri for unødige og skadelige kemikalier.

Skummadrassen er en fin madras til børnesengen, som giver god støtte og en behagelig nattesøvn. Madrassen er ligeledes Oeko-Tek certificeret. Den klassiske skummadras er et oplagt valg til udtrækssengen, da den ikke bruges lige så ofte, samtidig med at den fås til en overkommelig pris.  

Vi anbefaler desuden, at man tilkøber et betræk til koldskums- og skummadrassen, da det vil være med til at beskytte og forlænge levetiden af madrassen.

7 tips til hvordan du vedligeholder du din madras:

 1. Godt soveklima indebærer god udluftning. Dette gælder også ECO madras.
   
 2. Sengetæpper og dyner forhindrer fugt i at fordampe fra madrassen, vent derfor med at lægge sengetæpper og dyner ud over madrassen. Giv madrassen luft, så sveden kan fordampe. Man kan med fordel give børnene tøj på, og spise morgenmad inden man reder sengen.
   
 3. ECO madrassen har godt af at blive støvsuget, for eksempel i forbindelse med at du skifter sengetøj. Dette er en god måde at fjerne både husstøvmider, støv og løse fibre.
   
 4. Når du roterer madrassen jævnligt, forhindrer du at madrassen bliver trykket sammen der hvor den oftest bliver belastet. Rotér den gerne ca. 1 gang i kvartalet – f.eks. hoved/fodende.
   
 5. Luft under madrassen sørger for at madrassen holdes ventileret. En sengebund med lameller slipper luft til, modsat faste underlag i træ eller masonitplader, der på sigt kan give fugtskader. Undersøg sengeområdet for mørke skjolde og tegn på mug eller skimmel - både på madrassens underside eller på selve sengen.
   
 6. Skum har en egen lugt, som kan være kraftig lige efter udpakning. Lugten fortager sig hurtigt og er fuldstændig uskadelig. Øget ventilation vil gøre at lugten fortager sig hurtigere.
   
 7. Er din nye madras rullepakket, anbefales det at lade madrassen hvile i 48 timer inden den tages i brug.

Madras guide

Èn ting er at finde ud af hvilken seng, der passer bedst til dit barn og jeres hjem. En anden ting er så at vælge den rigtige madras til dit barn. Der findes mange forskellige madrastyper, og vi vil hjælpe dig med at finde den madras, der passer til dit barn. 

Vi har samlet alle de madrastyper, du kan finde hos Hoppekids i en guide, som kan hjælpe med at give et overblik over, hvilke egenskaber de forskellige madrastyper har, så du kan finde en madras, der passer til jeres børneseng. Vores madras guide kan bruges som et opslagsværk, hvis du er i tvivl om, hvilken madras du skal vælge.

 

Skummadras

Koldskumsmadras

ECO Dream madras

ECO Luxury madras

Vejl. Priser fra 619,00 kr 1.029,00 kr 1.999,00 kr 2.799,00 kr
Svanemærket NA NA Check Check
Madrashøjde 9cm & 12cm 9cm & 12cm 9cm 12cm
Inkl. Betræk NA NA Check Check
Madraskerne Skum Koldskum Waterlily® Waterlily®
Toplag NA NA NA Celsius toplag
Hårdhed 155-190 Newton 170-210 Newton 145 Newton 145 Newton
Vægtfylde 23-26 kg/m3 40-43 kg/m3 45 kg/m3 45 kg/m3
Toplag:50 kg/m3

Findes til sengestørrelse:

70x160cm Check Check Check Check
70x190cm Check Check NA NA
90x190cm Check Check NA NA
90x200cm Check Check Check Check
120x200cm NA NA NA Check

Anbefales til sengeserie:

DELUXE Check Check Check Check
ECO Comfort Check Check Check NA
ECO Dream Check Check Check NA
ECO Luxury Check Check Check Check
 
Alle Skummadrasser
Alle Koldskumsmadrasser
Alle ECO Dream
Alle ECO Luxury