Madrastype

Hos Hoppekids har vi en masse forskellige madrasser til børn. Du kan både finde madrasser til tremmesenge, vugger, kravlegårde og juniorsenge med liggemål: 70x160 cm, 70x190 cm, 90x190 cm, 90x200 cm, og 120x200 cm.

Det er dog vigtigt at finde ud af hvor stor en seng I har, før I går ud og køber en ny madras, samt finder ud af hvilken type det skal være.

Når I ved hvilket liggemål I skal have er det næste skridt, hvilken type det skal være. Skal det være en svanemærket madras, en koldskumsmadras eller måske bare en almindelig skummadras.

Du kan læse mere om de forskellige madrasser under hver type.

Hvilken madras skal jeg vælge til mit barn?

Det kan være svært at finde ud af hvilken madras man skal vælge til ens juniorseng. Derfor har vi lavet et par punkter over de ting, som du skal overveje inden du vælger en børnemadras.

Hvilken størrelse juniorseng?

Først skal du finde ud af hvilken størrelse jeres juniorseng er eller retter sagt liggemålene i sengen. Et liggemål forstæller hvor stor sengen er indvendigt og dermed også hvor stor madrassen må være for, at den passer til børnesengen.

Tykkelsen af madrassen

Hos Hoppekids har vi mange forskellige madrasser med forskellige liggemål, men som du nok også har set, så findes de også i forskellige tykkelser.

De to primære tykkelser vi har på vores madrasser, er 9 cm og 12 cm. Grunden til vi har to forskellige tykkelser er, at der er forskel på vores senge.

Som du også kan læse under BASIC, så anbefaler vi en MAX. Højde på 9 cm og det er i forhold til sikkerheden. Kanterne i BASIC-serien er nemlig ikke lige så højde, som på PREMIUM-serien. Så for at bevare samme sikkerhed for barnet, burde madrassen ikke være højere end 9 cm for en BASIC seng og for en PREMIUM seng er max. højden 12 cm. 

Det er særlig vigtigt at madrassen ikke overstiger max. højden for den pågældende seng og især, når barnet har en seng, som er løftet over jorden - altså højsenge, mellemhøj senge og halvhøje senge. For her vil man gerne give barnet den ekstra sikkerhed, som det kræver, når de har en højere seng.