Pusleborde

Når du indretter dit nye børneværelse er puslepladen ligeså vigitgt, som en seng til baby. For du kommer til at have mange bleskift i løbet af dagen. Det er derfor vigtigt, at have et godt sted at stå, og hvor alt kun er en håndsrækning væk.  

Hos Hoppekids er alle pusleborde lavet af FSC® (FSC-C109484)-certificeret Fyrretræ og MDF, hvilket betyder at der ikke bliver fældet mere træ end skoven kan reproducere. Derudover er puslebordene overfladebehandlet med miljøvenlig, vandbaseret lak, uden skadelige og unødige kemikalier. Så dit barn ikke kommer i kontakt med skadelige kemikalier. 

Babymøbler fra Hoppekids


Artikel 1 - 6 fra 6

Puslebord med opbevaring

Der findes efterhånden et hav af forskellige pusleborde, alt lige fra puslekommoder, til reoler og i forskellige farver. Det kan derfor være en jungle, at finde rundt i hvad man skal vælge. En god tommelfingerregel er altid at vælge et puslebord med opbevaring.

Men vælger du en puslekommode eller et puslebord med hylder, så har du masser af plads til, at have bleer, cremer, skiftetøj, vaskeklude tæt på. Når alle tingene er tæt på dig, når du skifter dit barn, bliver det nemt at række ned efter tingene, samtidig med at du har styr på dit barn. Det er derfor super smart at vælge en pusleplads, som giver dig mulighed for at have tingene tæt på dig. 

Hos Hoppekids kan du også finde pusleborde med hjul, derved er det nemt for dig at flytte det rundt i rummet, så det ikke står i vejen. Puslebordet med hjul kommer med 2 store hylder, så der er plads til bleer og diverse. Til bordet kan du tilkøbe forhæng, så alle pusletingene ikke står for skue, men er gemt lidt væk. Puslereolen kan efterfølgende bruges som opbevaringsplads til børneværelset eller i køkkenet til at opbevare krydderurter m.m..

Hvor højt er et puslebord?

Det er forskelligt hvor højt et puslebord er, men hos Hoppekids er højden på et puslebord mellem 84-95 cm højt. Se også vores puslereol med hjul, som er 84 cm højt.

Kan en kommode bruges som puslebord?

En kommode kan sagtens bruges som et puslebord. Der findes efterhånden også flere pusleborde, som er designet som en kommode, så man får gemt tingene væk. 
Hos Hoppekids har vi designet en puslekommode, som kan laves om til en almindelig kommode efterfølgende, så man ikke skal ud og købe nye møbler igen. Derudover så forlænger man også levetiden af produktet, og dermed sparer på verdens ressourcer. 

Hvor længe bruger man puslebord?

Et puslebord er en god investering, når du venter en baby. Man bruger sammenlagt lang tid på bleskift og andre plejerutiner og det er en god investering for din ryg, at have et optimalt sted at pusle dit barn. Puslebordet er et godt samlingssted for alle de ting baby har brug for. Det er også en god idé netop at have et fast sted, hvor pusletiden finder sted hver gang. Det er derfor både en god idé for den rutine, som børn kan nyde så godt af og en god måde at holde styr på bleer, stofbleer, tandbørste mm. 

Puslebordet kan bruges lige så længe dit barn bruger ble, hvilket børn ofte gør op til 2-3-års alderen.

Er et puslebord nødvendigt?

Et puslebord er ikke nødvendigt, men på længere sigt kan det være en god idé at investere i et ordentligt sted, hvor du kan skifte dit barn for, at du ikke belaster dig selv for meget. Et puslebord kan ligeledes være en kommode, som kan bruges til at skifte barnet på. For så har du masser af plads til bleer, vaskeklude, ekstra tøj osv. samtidig med, at det er gemt væk. På kommoden kan du placere en babybase, hvori du lægger pusleplade eller - pude. Se vores egen puslepude og pusleplade som passer til CHRISTIAN puslekommoden. Puslepladen fæstnes på bagsiden af kommoden og efterlader derfor ikke skruemærker og lign., når pusletoppen fjernes igen.

10 ting du skal huske til puslebordet

  • Bajle med vand – gerne med to rum (til “hoved og hale”)
  • Bleer
  • Bløde håndklæder eller stofbleer
  • Vaskeklude (bløde engangs – eller bomuldsklude)
  • Skiftetøj
  • Babybørste (modvirker fx arp)
  • Cremer, sæber og lignende
  • Babytermometer
  • Manicuresæt (negleklipper, vatpinde, lign.)
  • Evt. blespand