Pusleborde

Puslepladsen er et sted, du kommer til at bruge rigtig meget tid ved. For du kommer til at have mange bleskift i løbet af dagen, og det er derfor vigtigt, at have et godt sted at stå og plads til alt det, I skal bruge til at pusle.

Hos Hoppekids finder du forskellige løsninger til puslepladsen, så du kan finde netop den, der passer til jeres hjem - hvad enten det er et puslebord, en pusleplade til en kommode eller en puslekommode.

Fælles for vores pusleborde er, at de alle er lavet af FSC® (FSC-C109484)-certificeret Fyrretræ og MDF, hvilket betyder, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan reproducere. Derudover er puslebordene overfladebehandlet med miljøvenlig, vandbaseret lak, uden skadelige og unødige kemikalier. Så dit barn ikke kommer i kontakt med skadelige kemikalier.

Hoppekids puslekommode med rummelige skuffer og god plads.Artikel 1 - 6 fra 6

Puslebord med opbevaring

Der findes efterhånden et hav af forskellige pusleborde, alt lige fra puslekommoder, til reoler og i forskellige farver. Det kan derfor være en jungle, at finde rundt i hvad man skal vælge. En god tommelfingerregel er altid at vælge et puslebord med opbevaring.

Men vælger du en puslekommode eller et puslebord med hylder, så har du masser af plads til, at have bleer, cremer, skiftetøj, vaskeklude tæt på. Når alle tingene er tæt på dig, når du skifter dit barn, bliver det nemt at række ned efter tingene, samtidig med at du har styr på dit barn. Det er derfor super smart at vælge en pusleplads, som giver dig mulighed for at have tingene tæt på dig. 

Puslebord med hjul

IDA-MARIE puslereolen fra Hoppekids er et puslebord med hjul. Hjulene gør det nemt for dig at flytte "arbejdspaldsen" rundt i rummet, så den ikke står i vejen. Puslebordet med hjul kommer med 2 store hylder, så der er plads til bleer og diverse.

Til bordet kan du tilkøbe forhæng, så alle pusletingene ikke står for skue, men er gemt lidt væk. Puslereolen kan efterfølgende bruges som opbevaringsplads til børneværelset eller i køkkenet til at opbevare krydderurter m.m..

Højden på puslebordet

Det er forskelligt hvor højt et puslebord er, men hos Hoppekids er højden på et puslebord mellem 84-95 cm højt. Du bruger meget tid ved puslepladsen, så det er også vigtigt, at du står i en stilling - og højde, som er behagelig for dig. Her er et hurtigt overblik over højden for pladen på vores pusleborde:

Ida-Marie Puslereol, højde: 84cm

Isabella puslekommode, højde: 94,5cm

Christian kommode med pusleplade: 94,5cm

Pusleplade til kommode

En kommode kan sagtens bruges som et puslebord. Der findes efterhånden også flere pusleborde, som er designet som en kommode, så man får gemt tingene væk. 

Hos Hoppekids har vi designet en puslekommode, som kan laves om til en almindelig kommode efterfølgende, så man ikke skal ud og købe nye møbler igen. Derved forlænger man levetiden af produktet, og sparer på verdens ressourcer.

Kommoden kan altså købes separat og så kan puslepladen blot monteres og afmonteres efter behov. En af fordelene ved at bruge en kommode som pusleplads er, at de store skuffer i kommoden kan rumme rigtig mange ting. På den måde kan du have plads til alle pusletingene og tøj til baby.

Hvor længe bruger man puslebordet?

På længere sigt er det en god idé at investere i et ordentligt sted, hvor du kan skifte dit barn, så du ikke belaster dig selv for meget. Man bruger sammenlagt lang tid på bleskift og andre plejerutiner, og det er en god investering for din ryg, at have et optimalt sted at pusle dit barn. Puslebordet er et godt samlingssted for alle de ting, baby har brug for.

Det er også en god idé netop at have et fast sted, hvor pusletiden finder sted hver gang. Man får øvet den rutine, som børn kan nyde så godt af og så er det en god måde at holde styr på bleer, stofbleer, tandbørste mm. 

Puslebordet kan bruges lige så længe dit barn bruger ble, hvilket ofte vil være op til 2-3-års alderen.

Tjekliste til puslebordet

  • Bajle med vand – gerne med to rum (til “hoved og hale”)
  • Bleer
  • Bløde håndklæder eller stofbleer
  • Vaskeklude (bløde engangs – eller bomuldsklude)
  • Skiftetøj
  • Babybørste (modvirker fx arp)
  • Cremer, sæber og lignende
  • Babytermometer
  • Manicuresæt (negleklipper, vatpinde, lign.)
  • Evt. blespand