Vuggen - mere end bare en seng

2020-02-17 13:05:00 / Artikler & Guides / Kommentarer 0
Vuggen - mere end bare en seng  - Hvorfor vælge en vugge | Hoppekids

Vuggen er din babys første rigtige soveplads efter at være blevet båret rundt i maven i ni måneder. Det er derfor essentielt, at sovepladsen også er et trygt og sikkert sted, hvor man stille og roligt kan vænne sig til at være ude i den virkelige verden.

Hvorfor vælge vuggen?

Der er en masse fordele ved at vælge en vugge frem for en tremmeseng eller ved at lade baby sove i sengen med jer.

vugge fra hoppekidsEfter de ni måneder er baby blevet vant til at blive vugget rundt inde i maven. Vuggen genskaber den følelese, som babyen genkender inde fra maven. Derfor føles det meget trygt, afslappende og naturligt for babyen at ligge i vuggen, på samme måde som det falder naturligt for jer at bære rundt på eller vugge baby i jeres arme.

Samtidig stimulerer vuggebevægelsen babyens ligevægstssans, som ligger til grund for hele den fremtidige motoriske udvikling og læring. Ligevægtssansen – også kaldes balancesansen – er forbundet med resten af barnets sanser og i særdeles syns- og følesansen. Stimulering af ligevægtssansen er altså med til at udvikle barnets øvrige sanser.

 

Den lille ny er ikke klar til oceaner af plads

Nyfødte bør ikke have alt for meget plads omkring sig, da de lige skal vænne sig til at være ude i den store verden i stedet for i mors trygge, men trange mave. Her er vuggen god, fordi sovepladsen sjældent skal tilpasses i størrelsen og samtidig er den lidt mindre størrelse praktisk, når der skal findes plads til vuggen i jeres soveværelse.

For en sikkerheds skyld bør babyen sove i samme værelse som jer i de første tre måneder. Her kan det i nogle soveværelser være nemmere at få plads til en vugge end en tremmeseng.

Mere søvn til jer

Tiden med en nyfødt er altid svær, både fordi I ikke får sovet helt så meget som normalt, men også fordi der er en lille ny person, som skal holdes øje med. Nogle forældre vælger at lægge deres baby til at sove i samme seng som sig selv, hvilket også kan være en løsning, så længe babyen ikke ligger mellem jer.

Sundhedsstyrelsen fraråder at placere babyer imellem forældrene, fordi de så kan komme til skade. Da babyen skal have mindst lige så meget plads i jeres seng som i sin egen, kan det være en udfordring at presse tre personer ind i en dobbeltseng, uden at resultatet bliver dårligere søvn for jer alle.

Vuggen sørger altså for, at baby har sin egen plads men stadig er lige ved siden af jer. Når vuggen står der, er det dejlig nemt fx at amme eller trøste uden at skulle stå op.

cradle /cribs for babies

Vuggens liv efter de første seks måneder

Det er ikke nogen hemmelighed, at der skal investeres i meget nyt udstyr, når en lille ny melder sin ankomst. Derfor kan det også virke ekstravagant at købe en vugge, hvis babyen kun kommer til at sove i den i cirka seks måneder, før vuggen bliver for lille.

Hos Hoppekids vil vi generelt gerne have en lang brugstid – og genbrugsværdi – på alle vores møbler, hvilket også inkluderer vuggen. Vuggen fra Hoppekids kan derfor omdannes til en smart bænk, som jeres barn kan bruge i mange år, efter tiden med at sove i vugge er ovre. Hvis en lillebror eller lillesøster melder sin ankomst, kan bænken nemt laves til vugge igen.

Samtidig er det almindeligt, at vugger ofte går i arv, og fordi vores møbler bl.a. bygges af massivt træ og generelt er rigtig solide, kan jeres investering holde i flere generationer endnu.

Baby cradles
***