Når vi står og skal indrette børneværelset, er der mange overvejelser – hvilken funktion skal værelset have – både soveværelse, legeværelse og lektieværelse? Man kommer hurtigt til at overveje hvilke farver og udsmykning på væggene vil skabe den gode stemning, og hvilke møbler passer barnets alder. Samtidigt har det betydning hvilken personlighed dit barn har og hvad er populært, sjovt og trygt?

Madrassen er måske derfor ikke den mest oplagte ting at forholde sig til – men mon ikke du lige skal få et par meget gode råd med på vejen:

 

Madrasskum

Der findes flere typer madrasskum, der er tilladt i sengemadrasser.

Koldskum er kendt for sin fasthed og høje komfort. Madrassen giver derfor en god støtte, samtidig med at den hjælper med at vedligeholde en behagelig temperatur hele natten igennem. Hos Hoppekids finder du koldskumsmadrasser, der er godkendt i henhold til STANDARD 100 by OEKO-TEX® (64406 OETI).

Waterlily ® er Svanemærket og noget af det mest miljøvenlige madrasskum på markedet, det gælder både de råvarer, der anvendes, den måde det bortskaffes på. Det har lave emissioner under brug som madras, samt når produktet engang skal bortskaffes. Overskudsmateriale fra produktion kan nedbrydes og omdannes til ny råvare. Madrassen indeholder ingen bromerede flammehæmmere eller andre typer flammehæmmere.

Den miljøvenlige Waterlily® skumkerne er lavet i højelastisk polyurethanskum (PUR) og giver en affjedrende, blød og behagelig komfort– der er endnu bedre end koldskumsmadrasser. Hos Hoppekids indgår Waterlily®  i ECO -madrasserien.

Celsius helseskum er et Svanemærket madrasskum med særligt blød og trykaflastende egenskaber. Dette er et viskoelastisk materiale. Ved påvirkning af kroppens varme reagerer skummet ved at forme sig efter kroppen for at give støtte – memoryskum. Hos Hoppekids finder du ECO Luxury Madrassen, der har en madraskerne i Waterlily med 3 cm Celsius helseskum som toplag.

Madrasbetræk

En af de allergier mange børn udvikler, er mod husstøvmider. De levende husstøvmider findes i alle hjem og alle steder i hjemmet. Både på gulv, i møbler og i senge. Det er nu ikke dem, man udvikler allergier mod, men små støvpartikler, der er meget mindre end miderne, og som indeholder mide-allergen i form af stumper af døde mider eller fra midernes afføring. (Kilde: https://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/husstovmider-bor-ikke-i-madrassen)

Det handler altså om hvorvidt vi indånder disse støvpartikler. Støvpartikler er tunge og holder sig svævende kort tid og dem der lander på gulvtæppet, vil normalt ikke genere dit barn. Ligger dit barn derimod på en madras en hel nat, indhaleres en større mængde. Også pollen udefra kan sætte sig i madrasbetrækket. Dermed kan valg af madras og vaskbart madrasbetræk indgå det at forebygge allergisymptomer.

Bambusfibre i tekstiler:

Bambus er energieffektiv blandt de hurtigst voksende planter i verden. Den er hårdfør og behøver ingen pesticider i produktionen. Bambus kan vokse mange steder og frigiver oxygen. Bambusfibre er lette, åndbare og har en silkeagtig glans. Bambusfibre har en gennemhullet cellestruktur og kan derfor optage 50% mere fugt fra nattesøvn end bomuld. Naturlige antibakterielle elementer i bambusfibrene holder den bakteriefri, selv efter mange ganges vask.

Med tanke på at madrasser skal bidrage til barnets sunde søvn, introducerer Hoppekids ECO madrasserien, hvor madrasbetrækket er svanemærket og består af bløde bambusfibre på ydersiden, med indkviltet thermould, som leder fugt og varme væk fra kroppen. Madrasbetrækket er ikke bleget  og kan vaskes på 60 °C

Vertikale ventilationshuller eller horisontale luftkanaler?

Ved at udforme madrassen med enten gennemgående vertikale huller, eller horisontale luftkanaler sikres både komfortzoner og særlig optimal luftgennemstrømning for temperatur og fugtregulering. Waterlily® Skummet er også åbencellet og åndbart, og har derfor rigtig gode til svedtransporterende egenskaber

Sådan vedligeholder du din madras:

 • Godt soveklima indebærer god udluftning. Dette gælder også ECO madras.
 • Sengetæpper og dyner forhindrer fugt i at fordampe fra madrassen, vent derfor med at lægge sengetæpper og dyner ud over madrassen. Giv madrassen luft, så sveden kan fordampe.
 • ECO madrassen har godt af at blive støvsuget, for eksempel i forbindelse med at du skifter sengetøj. Dette er en god måde at fjerne både husstøvmider, støv og løse fibre.
 • Når du roterer madrassen jævnligt, forhindrer du at madrassen bliver trykket sammen der hvor den oftest bliver belastet. Rotér den gerne ca. 1 gang i kvartalet – f.eks. hoved/fodende.
 • Luft under madrassen sørger for at madrassen holdes ventileret. En sengebund med lameller slipper luft til, modsat faste underlag i træ eller masonitplader, der på sigt kan give fugtskader. Undersøg sengeområdet for mørke skjolde og tegn på mug eller skimmel – både på madrassens underside eller på selve sengen.
 • Skum har en egen lugt, som kan være kraftig lige efter udpakning. Lugten fortager sig hurtigt og er fuldstændig uskadelig. Øget ventilation vil gøre at lugten fortager sig hurtigere.
 • Er din nye madras rullepakket, anbefales det at lade madrassen hvile i 48 timer inden den tages i brug.

Se madrasser


Madrasguide

Er du i tvivl om hvilken madras du skal vælge, hvor ofte du bør skifte madras eller hvordan du vedligeholder din madras? Så læs med her og få svar på dine spørgsmål.

Hvilken madras skal jeg vælge til mit barn?

Børn afgiver meget fugt gennem åndedræt og hud, når de sover. Gå derfor efter en madras i åndbart og svedtransporterende materiale og undgå madrasser med plastikbetræk.

Lider dit barn af støvmideallergi? Eller ønsker du blot en allergivenlig og bæredygtig madras til dit barn, så vælg en helsemadras, som er produceret med henblik på mindst mulig miljøbelastning gennem hele produktets levetid.

Til vores BASIC og IDA MARIE sengeserier anbefaler vi madrasser, der er 9 cm høje.

Til vores PREMIUM sengeserie anbefaler vi madrasser, der er 12 cm høje.

Hvad er madrasser lavet af?

Hos Hoppekids kan du få madrasser i forskelligt materiale og derved finde den madras, der passer til netop jeres hjem.

Hørmadras

Vores hørmadras til vugge og kravlegård har en kerne af skum og et toplag i hørfilt. Hør er 100% naturmateriale, som isolerer godt mod kulde og modvirker fordybninger i madrassen. Hør er enormt åndbart og hjælper med at beholde en god og behagelig temperatur hele natten.

Skummadras

Skummadrassen i konventionelt skum fra Hoppekids er en certificeret skummadras, der giver god støtte og en behagelig nattesøvn.

Koldskumsmadras

Koldskumsmadrasserne fra Hoppekids er moderne komfort madrasser. HR (High Resilience) skum er kendetegnet ved at have en lang levetid, bedre bæreevne og optimal liggekomfort gennem individuelle komfortzoner i madrassen. Madrassen har god åndbarhed og hjælper med at vedligeholde en behagelig temperatur hele natten.

Koldskum er naturligt brandhæmmende og har lang levetid.

Svanemærket Waterlily® madras

Vores svanemærkede og allergivenlige ECO Dream og ECO Luxury madrasser er produceret i Waterlily® skum, som giver en blød overflade og et formfast indre, der sikrer dit barn maksimal liggekomfort og en god nattesøvn.

Waterlily® skum er et miljøvenligt højkvalitetsprodukt, der giver en affjedrende, blød og behagelig komfort, som er endnu bedre end koldskum. Strukturen gør, at luft let kan bevæge sig gennem materialet og sikre, at der ikke dannes varme of fugt på overfladen.
Waterlily er et miljøvenligt og holdbart materiale, der tager hensyn til sikkerhed, sundhed og miljømæssige aspekter gennem hele produktets levetid. Waterlily bevarer formen og giver derved vedvarende komfortmæssige egenskaber. Madraskernen er flammehæmmende uden brug af tilsætningsstoffer.

Hvilke madrasstørrelser findes der?

Hos Hoppekids har vi en bred vifte af madrasstørrelser, der passer til hver enkelt seng – hvad enten du leder efter madras til baby eller madras til juniorseng.

Madras til vugge:

Hørmadras til vugge størrelse 80x7x40 cm

Skummadras til vugge størrelse 80x7x40 cm

Svanemærket og allergivenlig madras til vugge størrelse 80x7x40 cm

Madras til kravlegård

Hørmadras til kravlegård størrelse 91x71x85 cm

Madras til tremmeseng:

Hørmadras til babyseng størrelse 120x7x60 cm

Svanemærket og allergivenlig madras til babyseng størrelse 120x9x60 cm

Madras til juniorseng:

Skummadras til juniorseng størrelser:

 • 160x9x70 cm
 • 160x12x70 cm
 • 190x9x70 cm
 • 190x9x90 cm
 • 200x9x90 cm
 • 200x12x90 cm

Koldskumsmadras til juniorseng størrelser:

 • 160x9x70 cm
 • 160x12x70 cm
 • 190x9x70 cm
 • 190x9x90 cm
 • 200x9x90 cm
 • 200x12x90 cm

Svanemærket ECO Dream madras til juniorseng størrelser:

 • 160x9x70 cm
 • 200x9x90 cm

Svanemærket ECO Luxury madras til juniorseng størrelser:

 • 160x12x70 cm
 • 200x12x90 cm
 • 200x12x120 cm
Kan man få madrasser uden kemi?

Alle madrasser fra Hoppekids er lavet af Oeko-tex 100 certificerede tekstilvarer, hvilket sikrer, at madrasserne er frie for unødige og skadelige kemikalier.

Vores svanemærkede ECO madrasser er desuden allergivenlige og et godt valg til børn, der lider af støvmideallergi.

Sådan vedligeholder du bedst din madras

Godt soveklima indebærer god udluftning – det gælder også for din madras. Sengetæpper og dyner forhindrer fugt i at fordampe fra madrassen. Vent derfor med at lægge sengetæpper og dyner ud over madrassen. Giv madrassen luft, så sveden kan fordampe.

Rotér madrassen jævnligt for at forhindre at madrassen trykkes sammen der hvor den oftest bliver belastet. Rotér den gerne en gang i kvartalet – eks. hoved/fodende.

Luft under madrassen sørger for, at madrassen holdes ventileret. En sengebund med lameller slipper luft til modsat faste underlag i træ eller masonitplader, der på sigt kan give fugtskader.

Er din nye madras rullepakket, anbefales det at lade madrassen hvile i 48 timer inden den tages i brug.

Sådan rengør du din madras

Vi anbefaler, at man vasker betrækket til vores skum-, koldskum- og hørmadrasser på 30 grader.

Betrækket til vores ECO Dream og ECO Luxury madrasser kan vaskes på 60 grader. Efter vask skal betrækket strækkes i våd tilstand. Betrækket må ikke tørretumbles.