Fordelene ved høje senge

- Om de høje senge fra Hoppekids

Højseng til børn

Når børn ser en høj seng, ser de ikke bare et møbel. I stedet ser de en hule, et rumskib, en eventyrverden eller en legeplads. Der er stor selvstændighed i at skulle klatre i seng, og de kan også bruge pladsen under og i sengen som et personligt frirum, når der er behov for en pause.

En høj seng er i sig selv rigtig god til små værelser, hvor der er behov for ekstra plads, som til tider er nemmere at finde i højden. Når sengen er hævet, er der lige pludselig mere gulvplads, og under sengen kan der laves en hyggelig hule - for eksempel med et af vores mange forhæng til højseng. Her kan dit barn trække sig tilbage eller blive læst højt for i hyggelige omgivelser.

Hvad seng skal jeg vælge?

Overvejer I at anskaffe jer en høj seng til børneværelset, har I nok lært, at der findes forskellige slags høje senge til børn. Hos Hoppekids finder I 3 slags høje senge - Halvhøje senge, Mellemhøje senge og Højsenge. Klik på billederne for at se alle senge i den valgte højde.

Hoppekids halvhøj seng 90x200Hoppekids Mellemhøj seng 90x200Hoppekids højseng 90x200

Den halvhøje seng

Den halvhøje seng er den laveste af de tre høje senge. Stigen til sengen har 2 trin, og denne høje seng er derfor god til yngre børn, som gerne vil have en seng med højde. Sengen har højde, men er heller ikke for høj til yngre børn. Højden under sengen er 69-72 cm - alt efter om det er en BASIC eller PREMIUM seng. Den halvhøje seng kan fås i størrelserne 70x160, 70x190, 90x200 og 120x200.

Er I på udkig efter en højseng med rutsjebane, er det også en halvhøj seng, I skal vælge. På den halvhøje seng kan man nemt tilføje eller fjerne en rutsjebane, så der kommer et snert af legeplads på børneværelset. Se alle vores højsenge med rutsjebane her.

Til den halvhøje seng findes en masse forskellige forhæng, som kan være med til at personliggøre sengen og style den efter dit barns interesser og ønsker. Se alle forhæng til halvhøje senge her. Forhæng er idelle til at lave en højseng med hule.

Hoppekids svanemærket Halvhøj seng 90x200

Den mellemhøje seng

Den mellemhøje seng er - som navnet måske antyder - den seng, der højdemæssigt ligger mellem den halvhøje seng og højsengen. Stigen til sengen har 3 trin, og den passer derfor godt til børn, der ikke er nervøse ved en høj seng. Højden under sengen er 108cm - både i BASIC og PREMIUM udgaven af den mellemhøje seng. Den mellemhøje seng kan fås i størrelserne 70x160, 90x200 og 120x200.

Til den mellemhøje seng finde også en masse forskellige forhæng, som kan være med til at personliggøre sengen og style den efter dit barns interesser og ønsker. Se alle forhæng til mellemhøje senge her. Forhæng er idelle til at lave en højseng med hule.

Højsengen

Højsengen er den højeste af de høje senge. Stigen til sengen har 4 trin, og den er derfor god til det lidt større barn, som nemt kan klatre de 4 trin op i sengen. Højden under sengen er 135-143 cm - alt efter om det er PREMIUM eller BASIC udgaven. Alle højsengene findes i størrelsen 90x200 cm.

Leder I efter en højseng med sofa under, er det også vores højseng, I skal kigge på. Højden på sengen gør den ideel til at have en sofa eller ekstra soveplads under sengen. Har dit barn overnattende gæster, kan lounge-modulet blot trækkes ud, så det kan bruges som en seng. Herefter kan det blot skubbes tilbage igen og fungere som en hyggelig sofa-krog. 

Som billedet fra @mammarose viser, kan det være den perfekte krog til at game eller bare hænge ud. På Instagram deler vi billeder fra børneværelser rundt omkring i verden - hop endelig over og find inspiration på vores profil.

Hoppekids svanemærket Højseng 90x200 til gamer

Er højden på sengen skræmmede?

En del forældre overvejer om højden skaber problemer for deres barn og for de praktiske gøremål i hverdagen. De er blandt andet bekymret for, om deres barn mon falder ud af sengen, eller om det bliver besværligt at lægge rent sengetøj på sengen.

Mange forældre – måske især de, som er højdemæssigt udfordrede - løser problemet med højden ved at have en lille trappestige eller en skammel til, når de selv skal tilgå sengen.  Men er dit barn nu sikker oppe i den høje seng? Sengehesten på Hoppekids’ senge er meget stærk, fordi den sidder fast på selve sengen. Det betyder, at sengehesten sagtens kan holde til, hvis dit barn sover uroligt eller støtter sig til den på vej ind eller ud af sengen.

Med en halv- og mellemhøj seng får I det bedste fra begge verdener, fordi højden netop giver plads til leg og en hule under sengen, men den er samtidig ikke så høj, at I som forældre har svært ved at nå op.

Når barnet vokser…så følger sengen naturligvis med!

Tænker du, om en halv-, mellemhøj- eller høj-seng mon er for høj til dit barn lige nu? En halvhøj seng kan laves højere ved at tilføje et mellemhøjt eller højsengs-modul. Modsat kan du også altid lave sengen lavere eller gå helt tilbage til en juniorseng igen, hvis dit barn bliver træt af en høj seng.

De høje senge fra Hoppekids kan nemlig fås i delbare udgaver, hvilket betyder, at du kan ændre sengen efterhånden som dit barns - og dine - behov ændrer sig. Hvis dit barn eksempelvis bliver træt af den halvhøje seng, så kan modulet blot pilles af sengen igen. 

Højseng med skrivebord under

Et børneværelse skal kunne være rigtig mange ting, og derfor er fleksible løsninger et must-have! En af sådanne løsninger er en højseng med skrivebord og hos Hoppekids, finder I forskellige slags.

Én løsning er vores Jonas skrivebord med hjul, som passer perfekt ind under vores BASIC halvhøje seng. Skrivebordet kan altså - helt eller delvist - placeres under sengen, når værelset skal bruges til leg. Når skrivebordet så skal bruges, kan det blot rulles ud fra sengen.

Højseng med skrivebord og sofa under

En anden løsning er vores højseng med bord monteret på selve sengen. Med denne løsning, optager skrivebordet ikke mere gulvplads, da det placeres under sengen. Derved skabes en hyggelig arbejdsplads, som er perfekt til lektier eller kreative projekter.

Vores Mega-seng giver også muligheden for en højseng med sofa og skrivebord. Denne højseng til børn udnytter pladsen under sengen totalt og giver både en praktisk arbejdsplads og et hyggeligt lounge område, som kan bruges som sofa eller som en ekstra soveplads.

Som billedet fra @twinstyleblog viser, er det en perfekt plads til at slippe kreativiteten løs.

Hoppekids Svanemærket højseng med skrivebord

Halvhøje, Mellemhøje og Højsenge fra Hoppekids