Kravlegården er hverken et bur eller et fængsel for dit barn. Den er snarere et fængsel for alle andre, set fra dit barns øjne. Kravlegården giver nemlig dit barn et frirum, hvor forstyrrelser og nysgerrige næser holdes ude. Samtidig er kravlegården et trygt og sikkert sted, hvis du skal lave noget, der gør, at du er nødt til at vende ryggen til barnet for en stund.

En gård til læring og leg

Når barnet bliver lidt større, er tremmerne i kravlegården den ideelle støtte, når de usikre ben skal lære at gå og stå – både på inder- og ydersiden. Hvis kravlegården samtidig er indrettet med et skridsikkert underlag, fx en kravlegårdsmadras, som også isolerer, har dit barn et blødt, dejligt og sikkert underlag at lege på.

Så længe dit barn er helt lille, kan du spænde en snor med legetøj over kravlegården. Snoren er et brugbart redskab til at stimulere samt træne koordinationen mellem hænder og øjne, fordi børn som regel vil begynde at række ud efter tingene, når de er 2-3 måneder gamle. Så snart dit barn begynder at rejse sig, bør snoren fjernes af sikkerhedsmæssige årsager.

Kravlegården skal bruges som supplement

Kravlegården skal bruges med omtanke, fordi det også er vigtigt for dit barn at opholde sig på gulvet, så færdigheder som fx at kravle, krybe eller rulle bliver trænet. Så snart barnet begynder at bevæge sig rundt på egen hånd, bør kravlegården kun bruges til korte ophold for at beskytte barnet, fx når du har behov for at forlade rummet.

Hvis du synes at en kravlegård fylder for meget i dit hjem, så overvej at købe en af de mindre kravlegårde. Hoppekids’ kravlegård er kun 91×85 cm og har et madrasmål på 80×86 cm. Bunden kan indstilles til tre højder og kan derved hjælpe dig med at undgå dumme løft, samtidig med at barnet undgår træk.

Se alle produkter