Hoppekids Sustainable Entrepreneurship Award

At beskytte miljøet er at beskytte børnene og deres fremtid.
"Vi elsker, det vi laver og måden hvorpå, vi gør det. Hvis andre har det på samme måde, og herved støtter den vigtige opgave det er at beskytte miljøet og udvikle bæredygtige løsninger, er vi glade for at kunne hjælpe med denne pris."
René Stenvang, Ejer af Hoppekids

Det handler om miljøet

Her hos Hoppekids handler alt det, vi foretager os, om at skabe en bedre verden for børn verden over. Det gør vi ved at producere kvalitetsmøbler, der er mere bæredygtige. Af den grund har vi også fået tildelt Svanemærket, hvilket vi er utroligt stolte af. Hoppekids er den første og eneste producent af modulære sengesystemer til børn, der har opnået dette.

Sagen er den: Med Svanemærket forpligter vi os til at producere langtidsholdbare produkter OG på samme tid at passe på miljøet. Og vi er sikre på, at der er bred enighed om: At passe på miljøet er at passe på vores børn og deres fremtid.

Bæredygtighed er ikke længere en hygiejnefaktor, som bruges til at undgå utilfredshed – det er motivationsfaktor, der skaber tilfredshed. Det er også tydeligt at se blandt danske virksomheder, som fra begyndelsen gør en indsats for at inkludere bæredygtighed på et strategisk plan. Potentialet blandt entreprenører og start-ups er enormt, og det er det, denne pris har til formål at hylde.

"With heart and soul" er Hoppekids' slogan. Vi elsker, det vi laver og måden hvorpå, vi gør det. Hvis andre har det på samme måde, og herved støtter den vigtige opgave det er at beskytte miljøet og udvikle mere bæredygtige løsninger, er vi glade for at kunne hjælpe med denne pris"
René Stenvang, ejer af Hoppekids

Hoppekids Sustainable Entrepreneurship Award blev etableret af René Stenvang i forbindelse med fejringen af 100 års dagen for Letlands uafhængighed i 2018, hvor HKH kronprins Frederik også deltog.

At beskytte miljøet er at beskytte børnene og deres fremtid

At tage vare på miljøet er kernen af Hoppekids filosofi. Implementeringen af dette i vores produktionslinje var kun begyndelsen.

Hoppekids hylder de start-ups og SMV’er, som arbejder strategisk og innovativt for en mere bæredygtig virksomhed. Det gør de årligt ved at uddele Hoppekids Sustainable Entrepreneurship Award. Formålet med prisen er at promovere en mere bæredygtig udvikling blandt start-ups/entrepreneurer. Det gør de konkret ved at støtte en specifik forretning eller produktudvikling, som fremmer den grønne omstilling.

5.000 euro for mere bæredygtigt entrepreneurskab

Formålet med prisen er at promovere en mere bæredygtig udvikling blandt start-ups/entrepreneurer samt at støtte en specifik forretning eller produktudvikling, som fremmer en mere bæredygtig udvikling. Dommerkomitéen udnævner årligt én vinder. Prisen overrækkes til en entrepreneur/start-up eller virksomhed, der designer eller producerer produkter eller services som:

 • Er cirkulære eller produceret mere bæredygtigt
 • Er udviklet med henblik på at reducere miljøbelastningen
  • Fx ved at reducere antallet af produkter i husholdningen
  • Ved at forlænge levetiden af allerede eksisterende produkter
  • Ved en gennemtænkt emballage med et formål/funktion efter udpakning
 • Ønskes miljøcertificeret fx med Svanemærket eller EU-blomsten og har brug for økonomisk hjælp til processen

Vinderen af dette års pris modtager 3.000 Euro. De to andre finalister modtager hver 1.000 Euro.

Tidligere modtagere af prisen

2019 Babbit

Et hi-fi lydsystem til hele familien.

Forretningsidéen og produktet bag Babbit er designet til at reducere antallet af produkter i husholdningen, forlænge levetiden af allerede eksisterende produkter og kommer i en emballage, der har en funktion efter udpakning.

2020 ReCollector

Innovativ & brugervenlig affaldssortering til hjemmet.

Beholderne til affaldet er lavet i 100% rent genanvendt plastik, hvilket betyder, at plastikken kan bruges igen og igen, så man forlænger dens levetid. Og så fjerner én affaldsboks 1,8 kg plastik fra vores fælles affaldsbjerg.

2021 var anderledes

I 2021 blev Hoppekids Sustainable Entrepreneurship Award ikke uddelt, da vi valgte at bidraget dette år skulle gå til Sommerbold på Heden, som ikke har spillet de seneste to år pga. coronaepidemien og andre omstændigheder. I år har Hoppekids derfor tilmed bidraget med en tur til Djurs Sommerland til Sommerbold på Hedens spillere og familier, som de brugte i anledning af organisationens 10-års jubilæum. En tur, som var til stor glæde for alle medlemmerne! Det betyder meget for os.

Hoppekids Sustainable Entrepreneurship Award 2023

Du kan indsende din ansøgning i perioden 20.12.2022 til 15.02.2023.

I ansøgningen skal du/I præsentere din/jeres virksomhed og produkt eller service. Ansøgningen skal som minimum beskrive, hvordan din/jeres virksomhed og produkt eller service er mere bæredygtigt. Inkluder også hvordan du/I vil bruge præmien, hvis du/I vinder, samt hvordan det vil støtte en bæredygtig udvikling. Som en del af ansøgningen har du/I også mulighed for at uploade grafisk materiale, der kan bidrage til præsentationen af dit/jeres produkt eller service.

Der kan ikke længere ansøges til dette års pris.

Prisen er på 3.000 Euro og overrækkes til en entrepreneur/start-up eller virksomhed, der designer eller producerer produkter eller services inden for design & livsstilssegmentet som:

 • Er cirkulære eller produceret mere bæredygtigt
 • Er udviklet med henblik på at reducere miljøbelastningen f.eks.:
  • Ved at reducere antallet af produkter i husholdningen
  • Ved at forlænge levetiden af allerede eksisterende produkter
  • Ved en gennemtænkt emballage med et formål/funktion efter udpakning
 • Ønskes miljøcertificeret f.eks. med Svanemærket eller EU-blomst og har brug for økonomisk hjælp til processen

Vinderen af dette års pris modtager 3.000 Euro. De andre finalister modtager hver 1.000 Euro.

Den 28.02.2023 præsenteres finalisterne til Hoppekids Sustainable Entrepreneurship Award 2023. Er din/jeres virksomhed blandt finalisterne, inviteres du/I til prisoverrækkelsen, der kommer til at foregå i forbindelse med konferencen Danish Kids conference within lifestyle. Til prisoverrækkelsen får hver finalist fem minutter til at pitche deres produkt eller service til juryen samt resten af publikum, hvorefter vinderen udvælges.

Dette års prisuddeling kommer til at foregå som en del af konferencen Danish Kids conference within lifestyle. Her vil de 3 finalister til årets pris pitche deres produkt eller service til juryen og resten af publikum. Publikum udvælger herefter ultimativt vinderen af dette års pris.

Den 22. marts 2023 fremhæves specifikke virksomheder, som arbejder strategisk med bæredygtighed. Men det er samtidig en mulighed for at dele inspiration om de initiativer, som nyopstartede virksomheder tager, der danner grobund for en grønnere udvikling blandt entreprenører og vores samfund generelt.

Finalisterne 2022/2023

Formålet med Hoppekids Sustainable Entrepreneurship Award er at fremme bæredygtig udvikling. Det gør vi konkret ved at hylde virksomheder, som arbejder strategisk med bæredygtighed og som er med til at skabe forandring eller sætte nye standarder inden for deres felt.

Juryen har udvalgt fire finalister til dette års pris. Finalisterne vil pitche deres produkt eller service den 22. marts til konferencen Danish Kids conference within lifestyle. Herefter vil publikum ultimativt udvælge vinderen af dette års pris.

Sheworks

Finalisten er udvalgt for deres enestående arbejde med både grøn og social bæredygtighed. Finalisten gør brug af resttekstiler fra dansk design industri for derved at spare CO2, kemikalier og vand samt nedbringe mængden af tekstiler, der sendes til forbrænding. De håndlavede designs laves lokalt i Danmark og skaber jobs til kvinder uden for den danske arbejdsstyrke.

Design Rocket

Finalisten er udvalgt for deres smarte og legende design, der går hånd-i-hånd med en grundlæggende omtanke for miljøet, som reflekteres gennem hele virksomhedens værdikæde. Juryen fremhæver det smarte og gennemtænkte design, der imødekommer det legende behov fra børn såvel som det udtryksmæssige behov fra forældrene.

CrayAte

Finalisten er udvalgt for deres evne til at kombinere læring med leg gennem deres cirkulære bio-løsning. Med deres crayons lavet af farvepigmenter fra madaffald bygger finalisten bro mellem barnets læring om madaffald og den kreative leg med farver. Juryen fremhæver det nytænkende koncept, som udspringer fra det store spild i pre-prepping industrien.

Bakano

Finalisten er udvalgt for deres evne til at udvikle langtidsholdbart design, der samtidig kan rumme en personlig genfortælling. Med en forretningsmodel, der beror på upcycling af lædervarer, giver finalisten nyt liv til gamle lædervarer eller rester fra læderproduktion. På den måde genopstår gamle sofaer og kasserede procesrester, som lækre designprodukter i høj kvalitet.

Og vinderen er... !

Sheworks Atelier

Til Danish KIDS Conference within Lifestyle arrangeret af Dansk Mode & Textil og Lifestyle & Design Cluster, blev vinderen af dette års Hoppekids Sustainable Entrepreneurship Award fundet.

De fire finalister til dette års pris Design Rocket, Bakano, Sheworks og Crayate pitchede hver især for konferencens publikum. Det var fire inspirerende virksomheder, som alle arbejder med og for bæredygtig udvikling inden for deres felt. Publikum stemte endegyldigt om vinderen af årets pris.

Stort tillykke til Sheworks Atelier !
Sheworks gør brug af resttekstiler fra den danske design industri og laver dem om til designprodukter. Herved spares der CO2, kemikalier og vand samtidig med at mængden af tekstiler, der sendes til forbrænding, nedbringes. De håndlavede designs laves lokalt i Danmark og skaber jobs til kvinder uden for den danske arbejdsstyrke.

Billeder: Lifestyle & Design Cluster

Billeder: Lifestyle & Design Cluster

Billeder: Lifestyle & Design Cluster

Billeder: Lifestyle & Design Cluster