Her hos Hoppekids handler alt det, vi foretager os om at skabe en bedre verden for børn verden over. Det gør vi ved at producere bæredygtige kvalitetsmøbler. Af den grund har vi også fået tildelt Svanemærket, hvilket vi er utroligt stolte af. Hoppekids er den første og eneste producent af børnemøbler, der har opnået dette.

Sagen er den: Med Svanemærket forpligter vi os til at producere langtidsholdbare produkter OG på samme tid at passe på miljøet. Og vi er sikre på, at der er bred enighed om: At passe på miljøet er at passe på vores børn og deres fremtid.

At beskytte miljøet er at beskytte børnene og deres fremtid

At tage vare på miljøet er kernen af Hoppekids filosofi. Implementeringen af dette i vores produktionslinje var kun begyndelsen. Nu har stifteren af Hoppekids, René Stenvang, oprettet prisen Sustainable Entrepreneurship Award. Prisen blev etableret i forbindelse med fejringen af 100 års dagen for Letlands uafhængighed i 2018, hvor HKH kronprins Frederik også deltog.  

Formålet med prisen er at promovere bæredygtig udvikling blandt entreprenører i Letland samt at støtte en særlig bæredygtig virksomhed eller produktudvikling, som vil lede til forbedret bæredygtig udvikling.

5000 euro for bæredygtig entreprenørskab i Letland

Prisen er på 5.000 Euro, og den vil blive doneret til en entreprenør eller virksomhed, som anses for at repræsentere følgende hovedpunkter bedst:

  • Designe/skabe et produkt eller service, der er udviklet med henblik på at reducere antallet af produkter i husholdningen ELLER
  • En egenskab designet til at forlænge levetiden af allerede eksisterende produkter ELLER
  • En gennemtænkt emballage med et formål/funktion efter udpakning ELLER
  • Egenskaber med henblik på at stimulere børns sanser og derved forbedre deres indlæringsevne
René Stenvang til festlighederne der fejrede 100 års dagen for Letlands uafhængighed i 2018. Senere denne aften blev idéen til Hoppekids Sustainability Award præsenteret. — Foto af Krists Luhaers

Bæredygtighed er ikke blot et ord – det er en handling

Dommerkomitéen vil udnævne vinderen hver december.

With heart and soul er Hoppekids slogan. Og nu har vi muligheden for at ære virksomheder og modige entreprenører, der deler dette mindset. Vi elsker, det vi laver og måden hvorpå, vi gør det. Hvis andre har det på samme måde, og herved støtter den vigtige opgave det er at beskytte miljøet og udvikle bæredygtige løsninger, er vi glade for at kunne hjælpe med denne pris”.

René Stenvang, ejer af Hoppekids

5000 euro for bæredygtig entreprenørskab i Letland

Aleksandrs Roga & Liene Roga fra Babbit (til venstre) sammen med Flemming Stender (Danmarks ambassadør) og Inese Leja-Raphael fra Eksportrådet.

Den 12. december 2019 blev prisen uddelt til Liene og Aleksandrs Roga fra virksomheden Babbit. Deres produkt og forretningside var det perfekte match for prisens kriterier, da det:

  • Er designet til at reducere antallet af produkter i husholdningen
  • Har egenskaber designet til at forlænge livstiden af legetøj, der allerede eksisterer i husholdningen
  • Har en gennemtænkt indpakning der har en funktion efter udpakning
  • Har egenskaber der stimulerer børns sanser og øger deres indlærings evne

Deres lydsystem for børn er derudover af høj kvalitet og har et tidløst design.

Babbit – ikke kun for børnene, men de vil med garanti elske det!

Prisen blev uddelt af den danske ambassadør. “Tusind tak for denne pris! Vi er meget beæret og taknemmelige. Bæredygtighed og kreativitet er vores to kerneområder. Babbit er et HIFI system, der er udviklet til at vare ved i familier. Intuitivt nok til at en toårig kan bruge det, og sejt nok til at voksne kan nyde det! ” siger Liana fra Babbit.