Hammerum Special Olympics

Den 7. april 2011 på en fodboldbane midt i Jylland, Danmark, havde et helt særligt fodboldhold sin første træning. Fodboldholdet var for børn med forskellige handicap. Siden er teamet vokset, og i dag omfatter det også voksne.

Alle spillerne har to ting til fælles: De er helt vilde med fodbold - og er diagnoserede med et handicap. Holdet arbejder hårdt på at give spillerne et højere selvværd og skabe varige bånd med de andre spillere, samtidig med at de forbedrer spillernes helbred, motorik og fodboldfærdigheder.

Spillerne har alle et unikt sæt udfordringer, men trods deres forskelighed har holdet en stor holdånd og sammenhold. Spillerne lider alle af indlæringsvanskeligheder og enten er eller har været i specialklasser. Deres individuelle diagnoser dækker over en bred pallette af handicap, såsom svær ADHD, stærkt hørehæmmede, forskellige grader af spasticitet og andre fysiske handicap.

Filosofien ved Hammerum Special Olympics er, at de finder magt og styrke i deres forskelle. Mangfoldigheden af handicap og den fælles oplevelse af at føle sig “anderledes” skaber en stærk grad af forståelse og accept. Mobning er simpelthen ikke et problem på Hammerum. I stedet har spillerne en fælles følelse af accept, respekt, sundhed og venskab. Noget, vi er store fans af!

De frivillige trænere og ledere på Hammerum skaber en værdifuld og vigtig forskel i den enkelte spillers liv. Når de står over for så mange udfordringer hver dag, som mennesker med alvorlige handicap gør, fortjener de en lille smule hjælp - og det samme gør de frivillige, der hjælper dem. Derfor er vi stolte tilhængere af Hammerum Special Olympics Football team.

Læs mere om Hammerum fodboldhold her. (Side på dansk)