På fodboldbanen i Hammerum er der plads til alle!

D. 7. april 2011 startede der i Midtjylland et fodboldhold for børn med forskellige handicap. Siden da har det udviklet sig til også at inkludere voksne, men to ting har de tilfælles: Et diagnosticeret handicap og deres passion for fodbold. Holdet arbejder meget på at skabe værdi for deres spillere, give dem nye venner og større selvværd, men absolut også på at forbedre spillernes kondition, sundhed og evner til at spille fodbold.

Spillerne har en række forskellige handicap, der trods deres forskellighed skaber masser af sammenhold og opbakning på holdet. Alle har generelle indlæringsvanskeligheder og går eller har gået i specialklasser, men de individuelle handicap inkluderer alt fra svær ADHD over stærke hørehæmninger til forskellige grader af spasticitet og andre fysiske og psykiske udfordringer.
Fordi alle er så forskellige, har holdet en indgroet rygrad af forståelse og accept af forskellige evner og formåen. Mobning er ikke et emne de bekymrer sig om hos Hammerum Specialfodbold.

Idéen og filosofien er god hos Hammerum Specialfodbold, hvor forskellige handicap blandes til en dejlig pærevælling af accept, respekt, sundhed og venskab. Det er vi fan af.
Derudover er det en vigtig, seriøs og prisværdig indsats, som de frivillige hos Hammerum Specialfodbold yder for de handicappede. Når hverdagen består af så mange udfordringer, som den gør hos personer med et handicap, så fortjener de – og dem der hjælper dem – en hjælpende hånd.

Læs mere om fodboldholdet fra Hammerum her.

Siden 2014 har Hammerum Specialfodbold stået for et landsdækkende arrangement Special Olympics – ‘Sommerbold på Heden’ hvor over 250 fodboldentusiaster, der i hverdagen har forskellige særlige behov og svært ved at finde indpas på almindelige hold kan gå til grønsværen med top kampgeist.