Lykkeliga Den gladeste holdboldliga, som kæmper for sammenhold og accept!

Måske kender du allerede håndboldspilleren Rikke Nielsen. Rikke har datteren Magda, som gerne ville spille håndbold. Men der fandtes ikke et håndboldhold til børn som Magda, for Magda har downs syndrom. Derfor startede Rikke et hold op og efter kun få uger var der 40 udviklingshandikappede børn, som spillede håndbold.

På Magdas hold spiller en pige, der hedder Kaya. Hendes far, Mikael, er reklame-mand og kender også Rikke. Mikael synes at børnene skulle mere end bare spille håndbold. De skulle være stjerner! Så derfor startede han en fanklub for børnene. Sidenhen er Lykkeliga vokset til noget stort og noget – synes vi – ret spektakulært. Der er nu mere end 27 hold med i alt 400 spillere i hele landet. Samtidig har Rikke sagt sit job op og arbejder nu fuld tid med Lykkeliga. Den 9. juni 2018 afholdt Lykkeliga den allerførste ’Lykkecup’ i Gigantium i Aalborg.
Lykkecup er et ganske særligt idrætsarrangement, hvor 275 udviklingshandikappede spillere og ca. 2.000 tilskuere var med til at hylde forskelligheder og sammenhold. Vi er slet ikke i tvivl om, at Lykkeliga er noget ganske særligt. Den stemning, som blev skabt i Gigantium, var så forrygende og det var enormt rørende at opleve den glæde og stolthed, som de sejeste håndboldstjerner udviste – og at høre alle de glade tilråb, hep og hujen fra tilskuerrækkerne. Lykkeliga formår om nogen at gøre håndbolden til en inkluderende, sjov og accepterende sport.

 

Børnene glemmer at de er ”anderledes” og de får lov til at opleve det sammenhold og samarbejde, som man ellers vil gå glip af, hvis man ikke kan være en del af et almindeligt sportshold. Derfor støtter Hoppekids Lykkeliga. Fordi de kæmper for at gøre håndbold til noget ganske særligt – for alle. Læs mere om Lykkeliga lige her. 
Lykkeliga_Hoppekids
Lykkeliga_Hoppekids