Sizeguide - Junior beds

Hvilken størrelse seng skal jeg vælge?

Du har muligvis allerede fundet ud af hvilken type seng, dit barn skal sove i, men er du stadig i tvivl om hvilken størrelse seng, der passer bedst i jeres hjem? Her er nogle overvejelser du bør gøre dig:

  • Hvor stort er barnet, der skal bruge sengen?
  • Hvor stort er værelset, som sengen skal være i?

Om du skal vælge en 70x160 cm, 90x200 cm eller 120x200 cm seng afhænger af barnet, der skal sove i sengen. Det anbefales, at sengen er 20 cm længere end barnet, der skal sove i den. Dertil hedder det sig, at jo større seng, du vælger, jo længere tid kan dit barn bruge sengen. Du skal dog sikre dig, at dit barn føler sig tryg ved at sove i så stor en seng, hvis de skifter fra deres tremmeseng.

Det er svært at sætte en bestemt alder på, hvornår børn skal skifte til juniorseng. Mange børn vil være klar til en juniorseng, når de er omkring 2,5-3 år, men det er selvfølgelig individuelt, hvornår dit barn er klar.

Størrelsen 70x160 cm er god til det mindre barn. Det kan være tryghedsskabende at sove i en seng, som ikke er meget større end en selv og som minder om tremmesengen, som de tidligere har sovet i. Størrelsen er meget populær at bruge som overgangsseng, inden man rykker over i en stor seng.

Størrelserne 90x200 cm & 120x200 cm er gode til det lidt større barn eller til børn, som er komfortable med at der er god plads omkring dem, når de skal sove. Mange vælger den store størrelse, da der er god plads at vokse på og man dermed kan bruge sengen i længere tid. En typisk alder til denne størrelse vil være omkring 6-10 år.

Når vi snakker om størrelserne 70x160 cm, 90x200 cm og 120x200 cm, er det også godt at huske på, at disse størrelser er madrasstørrelser og altså ikke målene på selve sengen. De præcise mål findes under de enkelte senge. Tykkelsen på sengeben og -kanter afhænger af sengeserien, du vælger. ECO Luxury & DELUXE serierne har de tykkeste stolper, herefter kommer ECO Dream og til sidst ECO Comfort med mindst tykkelse.