Svanemærket & Hoppekids

Hoppekids er den første og (indtil videre) den eneste producent af modulære børnesenge, som bærer Svanemærket. Hoppekids blev certificeret med Svanemærket for vores modulære sengesystemer tilbage i 2013 og har haft Svanemærket lige siden.

Nordens officielle miljømærke

Du kender sikkert Svanemærket fra vaskepulver, creme eller toiletpapir. Dine børnemøbler kan faktisk også være Svanemærket! Men hvad er Svanemærket helt præcist, og hvad betyder det for dig og dine børn? Se med på denne side og læs mere om Hoppekids og Svanemærket samt svanemærkede børnesenge.

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke. Det er kun produkter, som opfylder ambitiøse miljøkrav, der kan opnå mærket. Miljømærket gør det nemt for dig at vælge blandt de miljømæssigt bedste produkter. Målet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion til forbrug - en holistisk tilgang. Miljømærket ser altså på hele produktets rejse og inddrager hele rejsen, når kravene til miljømærket skal fastsættes.

Svanemærket: Strenge krav til svanemærkede møbler

Svanemærket er et miljømærke, der kun kan findes på non-food varer, og som sikrer, at hele produktets rejse fra råvare til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering af materialer inddrages i vurderingen, når kravene til miljømærkede produkter bliver fastsat.

Der er flere elementer i de krav, som Svanemærket stiller
til produkterne:

 1. Forskellige krav til forskellige produkter. Kravene, som et
  produkt skal leve op til, afhænger af hvilken type produkt, der er tale om. Det
  vil sige, at en madras skal leve op til ét sæt krav og en børneseng skal leve
  op til et anden sæt krav.
 2. Skrappe miljøkrav. Fælles i kravene for alle svanemærkede
  produkter er, at de skal leve op til strenge miljøkrav. Det kan fx være i
  forhold til at spare på jordens ressourcer, vælge råvarer, som naturen selv kan
  gendanne, værne om biodiversiteten, mindske aftryk på klimaet og designe
  produkter på en måde, så de materialer, der bruges, kan recirkuleres. Derudover
  stilles der også krav til kvalitet og holdbarhed, så produkterne kan have et
  langt liv.
 3. Skrappe krav til kemikalier. Det sker f.eks. ved at udelukke
  eller begrænse mængden af en række kemikalier, som kan være skadende for miljø
  og/eller mennesker. Det gavner både dig, dem der fremstiller produkterne samt
  vores natur.
 4. Løbende forbedringer. Kravene til produkterne strammes løbende,
  så produkterne hele tiden forbedres og følger udviklingen. Det betyder også, at
  en certificering er tidsbegrænset, da man hele tiden skal kunne leve op til de
  nye krav, der stilles af Svanemærket.

”Svanemærkede børnemøbler lever op til skrappe krav til både miljø, sundhed og kvalitet. Og møblerne er testet efter internationale testmetoder i forhold til styrke, sikkerhed og stabilitet. Det betyder, at du får et møbel med lang holdbarhed, som er trygt for dit barn at sove og lege i – og at dit barn ikke bliver udsat for unødvendige stoffer ved indånding eller nærkontakt med møblet”

- Heidi Bugge, Miljøekspert, Miljømærkning Danmark

Hvad betyder svanemærket børnesenge for dig og dine børn?

Svanemærket på dine børnemøbler betyder, at du er med til at sikre bevarelse af skove i verden. Det betyder, at du tager ansvar og tænker over, hvilke kemikalier der skal holdes ude af naturen og ude af dit hjem. Det betyder, at du gerne vil spare på de få ressourcer, vi har.

Med en svanemærket juniorseng kan du være tryg ved, at møblerne er produceret ansvarligt og med øje for den fremtid, hvor dine børn skal vokse op.

Svanemærket på dine møbler er også ensbetydende med, at du kan være tryg ved, at dine børns sundhed ikke er i fare, når de bevæger sig i, ved og på møblerne. Så gør det heller ikke noget, hvis der bliver smagt lidt på dem, da der ikke afgives nogen unødvendige stoffer i forbindelse med berøring, ’bekravling’ eller ’besavling’.

Og så skal specielt børnemøbler også kunne holde til noget, og ved at vælge børnemøbler med Svanemærket er du sikret, at møblerne er slidstærke og meget holdbare, så de holder til den behandling, som kun børn kan give dem. Med Svanemærket er du med andre ord sikret langtidsholdbar kvalitet og hensyn til miljøet, til dig, til dine børn og til fremtiden.

Se videoen om svanemærket børnesenge her

Langtidsholdbar svanemærket seng af certificeret træ

Træet i møbler med Svanemærket skal komme fra beviseligt lovligt fældede træer, og træets oprindelse skal kunne spores. En høj andel af træet skal komme fra certificeret, bæredygtigt skovbrug. Derfor bruger Hoppekids udelukkende FSC-certificeret træ. FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir, som varetager både miljø, mennesker og økonomiske forhold.

Svanemærket stiller også krav til møblernes holdbarhed, da størstedelen af miljøbelastningen sker i produktionen, og des længere møblerne holder, desto færre møbler er der behov for at producere. Svanemærket på møbler er derfor også et klart kvalitetsstempel i forhold til møblernes holdbarhed og genbrugsværdi.

Strenge kemikaliekrav til svanemærkede senge

Produkterne lever derudover også bl.a. op til skrappe kemikaliekrav – det er både godt for din og dine børns sundhed, for de mennesker, der fremstiller produkterne, og for miljøet. Møblerne må endvidere ikke indeholde kemikalier som ftalater, tungmetaller, såkaldte bromerede flammehæmmere eller fluorstoffer, der kan virke hormonforstyrrende.

Der må heller ikke være kræftfremkaldende stoffer i den lim og maling, der bliver benyttet. Alle Hoppekids overflader er behandlet med miljøvenlig, vandbaseret lak - fri for unødige kemikalier og skadelige stoffer. Der stilles hertil også strenge krav til overfladebehandlingens afdampning, fordi det er vigtigt for indeklimaet og for dem, der bruger møblerne.

Svanemærkede sengeserier

Hoppekids har tre sengeserier med svanemærkede senge - ECO Dream og ECO Luxury. Alle senge i disse serier er svanemærkede - hvad enten det er juniorseng,køjeseng,hussengeller en af de andresengetyper.

Mere end bare juniorsenge

Står du og skal indrette et børneværelse, så kan vi glædeligt fortælle dig, at udvalget af svanemærket møbler er større end du tror. For både vores ECO madrasser og Anton tremmeseng er svanemærket. Det betyder, at I allerede fra starten kan fylde børneværelset op med svanemærket børnemøbler.

Og skulle du mangle lidt inspiration til hvordan man indretter et sundere børneværelse, så kan du læse mere om det her. Hvor vi sammen med Miljømærkning Danmark, kommer med vores råd til et sundere børneværelse.

Svanemærket madras til børn

I 2019 lancerede vi vores svanemærkedeECO madrasser. De svanemærkede madrasser har allergivenlig madraskerne og madrasbetræk og er produceret i det miljøvenlige Waterlily® skum, som giver en helt fantastisk støtte i løbet af natten. Vores svanemærkede madrasserie findes i to slags - ECO Dream og ECO Luxury.

Svanemærket tremmeseng

Udover de svanemærkede børnesenge, kan man også finde densvanemærket tremmeseng, ANTON, hos Hoppekids. ANTON er en 120x60cm tremmeseng, som kan laves om til en bænk, når den er færdig som babyseng og derved forlænge sin levetid. Til ANTON findes også ensvanemærket babymadras, så man kan få en komplet Svanemærket babyseng. Madrassen til tremmesengen måler 120x60 cm.

Se videoen om svanemærkede børnesenge her