Juniorsenge

Hvornår skal man skifte fra en tremmeseng til en juniorseng? Har I en lille udbryderkonge derhjemme, som er begyndt at forsøge sig med at komme ud over kanterne på tremmesengen? Så er det blevet tid til at skifte til en juniorseng. Det kan være svært at erkende, at jeres lille guldklump pludselig ikke er så lille længere. Men de længere lemmer skal der altså være plads til, for at junior kan få en ordentlig nattesøvn. Hos Hoppekids finder du et stort udvalg af svanemærkede juniorsenge til dit barn. Juniorsengen er den perfekte børneseng til børn, som er vokset ud af tremmesengen.

Artikel 1 - 12 fra 12

Juniorseng til børn

En juniorseng er den seng, dit barn skifter til efter tremmesengen. Det er altså den første stor-barn-seng, dit barn kommer til at bruge. Det er også den, der nogle gange kaldes "sofaseng", da den har én åben side og ofte et ryglæn, som man med lidt puder i derved kan sidde i ligesom en sofa.

Hvilken juniorseng skal man vælge?

Juniorsengenene fra Hoppekids er af klassisk og tidløst design, der gør dem nemme at placere på ethvert børneværelse. Her finder du juniorsenge i størrelserne 70x160cm, 70x190cm, 90x200cm og 120x200cm. Mange vælger en 70x160cm som sengen efter tremmesengen, da den mindre størrelse ikke virker alt for stor for barnet at skifte til og så kan den også fås i mange forskellige farver. Fordelen ved at vælge en større seng er dog, at barnet kan blive i den i længere tid.

Hvornår skal man skifte til en juniorseng?

En tremmeseng har normalt et liggemål på 60x120cm, som på et tidspunkt bliver for småt til den pludselig-ikke-så-lille. Nogle oplever, at barnet begynder at kunne kravle ud af tremmesengen. Andre oplever blot, at barnet simpelthen ikke kan være i tremmesengen længere. Om I oplever det ene eller andet, er løsningen den samme: det er tid til at skifte til den næste seng. Det er svært at sætte en bestemt alder på, hvornår børn skal skifte til juniorseng. Mange børn vil være klar til en juniorseng, når de er omkring 2,5-3 år, men det er selvfølgelig individuelt, hvornår dit barn er klar. Nogle børn er klar før andre - og omvendt.

Overgangen til juniorseng

For at lave en glidende og behagelig overgang til juniorsengen, er det en god idé at placere sengen det samme sted, som tremmesengen stod. På den måde kan dit barn se de samme ting fra sengen, som det er vant til, og det kan give en vis tryghed. Er dit barn vant til at have en sengerand, kan I prøve at tage den med over i den nye seng og eventuelt bruge den på en lidt anden måde.

Ved skiftet til juniorsengen skal dit barn også vænne sig til, at der pludselig er en åben side i sengen. Det kan skabe tryghed at bruge en sengehest i begyndelsen, så barnet har illusionen om en lukket seng - ligesom den de kommer fra. Hvis dit barn har tendens til at sove uroligt, er sengehesten også med til at holde barnet inde i sengen.

Svanemærkede børnesenge

Mange af de senge du kan finde hos Hoppekids er svanemærket. Svanemærket stiller krav til mijø, sundhed og kvalitet og tester sengens styrke, sikkerhed og stabilitet. Svanemærkede senge lever blandt andet op til strenge kemikaliekrav. Alle sengene er overfladebehandlet med en vandbaseret lak - fri for unødvendige stoffer.

Svanemærket sikrer dig langtidsholdbare kvalitetssenge, der er ansvarligt produceret med øje for den fremtid, som dine børn skal vokse op i.

Juniorseng til et lille værelse

En Hoppekids juniorseng er den perfekte seng, når dit barn er blevet for stor til en tremmeseng. Juniorsengen giver dit barn høj sikkerhed, samt en seng igennem mange år. Efterhånden som dit barn bliver større, kan I bygge videre på sengen med vores tillægsmoduler, så den enten bliver højere eller lavet om til en køjeseng.

Det kan være svært at få plads til en stor seng på et lille værelse. Derfor kan det være en god idé, at vælge en juniorseng, som kun måler 70x160 cm. Med en 70x160 cm børneseng, er der stadig masser af plads til at lege på værelset. De fleste 70x160 cm senge kan også bygges højere, så der kan skabes endnu mere gulvplads.

Juniorseng med skuffer

Der skal være plads til en masse ting på børneværelset - lige fra tøj til alle legesagerne. Med vores skuffesæt kan du få gemt alt legetøjet væk, så der er mere plads til leg på værelset. Skuffer under seng kan også bruges til at gemme dyner, sengetøj eller vintertøj væk.

Skufferne er monteret med små hjul, så de kan rulles ind under sengen. De rullende skufferne gør det nemt for de små at finde deres legetøj frem selv. Skufferne kommer i forkellige farver og størrelser, så de passer til din seng.

Juniorseng med trappe 

Hos Hoppekids kan du finde en juniorseng med en lille trappe til. Med en trappe kan det føles som om, barnet pludselig har en høj seng, da de så selv skal "klatre" op i seng. Det kan være en rigtig god løsning til de lidt mindre børn, som ikke helt er klar til en høj seng endnu. Har I en juniorseng med trappe, kan I stadig have skuffer under sengen. Den mindre skuffe fra Hoppekids giver jer muligheden for at have 2-3 skuffer under sengen - afhængigt af sengens størrelse.

Juniorseng med sengehest 

Når du skal gå fra en tremmeseng til en juniorseng, kan det være en god idé at vælge en juniorseng med sengehest. En sengehest giver nemlig ekstra tryghed til barnet, efter de har skiftet til en juniorseng. En sengehest kan også være et godt valg, hvis barnet ligger meget uroligt om natten, da de så vil have ekstra "side", der kan lukke sengen af. 

Hos Hoppekids kan du både få fastmonteret sengeheste samt aftagelige. De aftagelige sengeheste gør det muligt for jer at tage den af i løbet af dagen. Så er der plads til mere bevægelighed i sengen i løbet af dagen, men samtidig den ekstra sikkerhed i løbet af natten.

Juniorseng med udtræk

Med Hoppekids udtræksseng er der rig mulighed for at have venner til overnatning eller spare plads på børneværelse. Med en udtræksseng under juniorsengen får I to sovepladser, der vil gøre det lidt sjovere at have overnattende gæster. Udtrækssengen kan også bruges, når der skal læses godnathistorier om aftenen.