Siden du netop nu læser disse sider, gætter vi på, det er fordi du, ligesom mange andre, søger inspiration til de mange muligheder, der findes inden for børnesenge – eller måske er i tvivl om, hvidvidt du har fundet den helt rigtige seng.

Derfor har vi skrevet denne lille guide, der tager dig igennem de punkter der, ud fra vores erfaring, er de vigtigste i forbindelse med valget af børnesenge.
Rigtig god fornøjelse – og husk at vores forhandlere altid er klar til at hjælpe, hvis du får brug for det!

Du kan finde forhandlerliste og endnu mere inspiration her på hjemmesiden

STØRRELSEN BETYDER NOGET

Et godt sted at starte er at finde ud af, hvor stort liggemålet skal være i sengen. De to mest almindelige størrelser er 70×160 cm og 90×200 cm.

Størrelsen 70×160 cm er en god, lille størrelse. Skiftet fra tremmeseng til juniorseng kan virke utryg på nogle børn, fordi de ikke er vant til at have så meget plads omkring sig. Den er god til små værelser, fordi den ikke fylder så meget i rummet.

Sengen kan bruges, indtil barnet er ca. 8 år gammel – hvor I måske alligevel skal til at indrette værelse til en præ-teenager.

Størrelsen 90×200 cm er god, fordi barnet kan vokse og brede sig i sengen. Samtidig er den stor nok til, at I kan ligge ved siden af barnet. Alle senge fra Hoppekids er testet til en belastning på 100 kg.

Hvis I i fremtiden har planer om at bygge sengen om til fx en højseng eller køjeseng, er 90×200 cm perfekt, fordi den giver størst valgfrihed i forskellige moduler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ses forskellen på en BASIC halvhøj seng i hhv. 900×200 (venstre) og 70×160 (højre) Begge senge er 105 cm høje

VIL I GERNE KUNNE ÆNDRE MENING?

Det er måske et svært spørgsmål at svare på, for hvem kan spå om fremtiden? Det kan vi ikke, men vores erfaring siger os, at hvis du på nogen måde går med tanken om måske at ville ændre sengen til en halvhøj seng, højseng, køjeseng, sofaseng eller noget helt andet, kan det godt betale sig at vælge en sengeserie eller -type, som tilbyder netop de muligheder for ombygning fra starten.

Det smarte ved de modulære sengesystemer er også, at modulerne kan udskiftes eller tages af, uden at I skal skifte hele sengen. Det gør det nemt at ændre mening, men det gør også sengen mere bæredygtig, fordi det kræver flest resourcer at producerer selve ’soveområdet’ på sengene.

Hoppekids’ sengeserie BASIC tilbyder et godt standardudvalg af de mest populære muligheder, mens PREMIUM tilbyder næsten uendelige muligheder i forhold til udbygning og ændringer af sengen.

Læs mere om forskellen på PREMIUM og BASIC

HVILKEN TYPE ER DIT BARN?

Det kan nogle gange være svært at beslutte sig for, hvilken type seng man skal vælge. Derfor har vi i stedet beskrevet en række forskellige typer af børn og giver vores bud på, hvilken seng, der vil passe perfekt til dem.

Til den jordbundne

Hvis dit barn har det bedst nær jorden, så er juniorsengen det oplagte valg. Selvom højden ikke er stor, er der alligevel plads til rummelig opbevaring eller en udtræksseng nedenunder.

Og hvis klatrelysten melder sig? Så kan I senere tilkøbe et højere modul til at sætte under sengen.

Til hulebyggeren

Hvis det bedste, dit barn ved, er at putte, lave hule og lege gemme, er den halvhøje, mellemhøje eller køjesengen det optimale valg for jer. Hæng et forhæng op og læg en madras på gulvet under sengen, så vil I altid vide, hvor Junior gemmer sig: I sengehulen, måske i færd med at lægge listige planer eller læse eventyrbøger højt for bamserne.

Til dem, der deler og har gæster

Til deleværelser og til værelser hvor der ofte er overnattende gæster, er det oplagt at tænke i løsninger, hvor der kan skabes to eller flere sovepladser på næsten samme plads som en. Køjesengen med udtræksseng under giver fx tre sovepladser på samme gulvplads, som én almindelig seng optager. En højseng med møbler nedenunder giver en mini-stue om dagen, og med vores lounge-modul kan rummet nemt forvandles til en soveplads til gæster

Til dem med højt til loftet

Hvis du er heldig at have højt til loftet og samtidig er komfortabel med, at dit barn skal klatre i seng, er vores højere senge ideelle, fordi de frigiver gulvplads. Pladsen under sengen kan du i stedet bruge på opbevaring, arbejdsplads, hyggehule eller ’bare’ ekstra plads til at brede racerbanen og prinsesseslottene ud på. For at udnytte de høje vægge kan du investere i opbevaring med en god højde eller solide hylder. På den måde giver du værelset oceaner af lækker legeplads at boltre sig på.

Til dem uden så meget plads

Det kræver sin forælder at indrette et lille børneværelse. I et lille værelse skal man være ekstra omhyggelig i sit valg af møbler – og især seng – fordi de hurtigt kommer til at fylde meget i landskabet.

Vi anbefaler, at I enten vælger en seng med et mindre liggemål – som fylder mindre i rummet – eller vælge en seng med højde på, som giver ekstra gulvplads under sengen. I kan selvfølgelig også vælge en seng som både har højde og et mindre liggemål – så får I begge fordelene i én og samme seng.

HVAE’… KOMMER DEN MED EKSTRAUDSTYR?

Selvom senge sjældent kommer med aircondition og tagbagagebærer, findes der alligevel en mængde tilbehør, som gør, at sengene kan tilpasses nøjagtig jeres behov.

Begge vores sengesystemer – BASIC og PREMIUM – kommer med et bredt udvalg af sengeheste – både dem, der sidder rigtig godt fast, og dem, som let kan tages af om dagen. Begge serier har også rutsjebane til de halvhøje senge, samt skuffer og udtræksseng til junior- og køjesengen. PREMIUM-serien har skrå stiger og håndtag, hvilket kan gøre klatreturen op i de højere senge endnu mere sikker.

HVIS DER SKAL SPRÆL PÅ DETAJLERNE!

Langt de fleste vælger en seng i en neutral farve, fordi det giver mulighed for nemt at ændre indretningen. For andre er den største drøm i verden at få en farverig seng. Hvis dit barn har sådan en drøm anbefaler vi, at I kigger nærmere på serien My Color. Hvis I vælger en farverig seng, kan I med fordel skrue lidt ned for farverne på væggene og de øvrige møbler – for det kan give en rigtig fin balance i værelset.

En anden måde at tilføre personlighed og stemning til værelset er at pynte med puder og tekstiler. Det smarte med tekstiler er netop, at man kan ændre stemningen på et værelse fuldstændigt, ved at skifte få ting ud. Det betyder også, at når storesøster vokser ud af værelset, vil lillebror kunne arve dele af indretningen.

Vores håndsyede tekstilserier har mange forskellige dele, fx fine forhæng til senge, sjove sækkestole og bløde puder. Læs mere om vores forskellige universer her eller nedenfor i vores magalog.

Se produkter